Sportske vesti Vesti

AK Atina na Gala večeri najboljih atletičara Balkana

Predstavnik Atletskog kluba Atina iz Vršca Bogdan Knežević prisustvovao je tradicionalnoj svečanosti izbora najboljih atletičara Balkana “Balkan Gala 2019”, koja se, u organizaciji Atletskog saveza Srbije, održana u Vrnjačkoj.

  • Gradonačelnik Vrnjačke Banje Boban Đurović je zajedno sa predsednikom ASS Veselinom Jevrosimovićem i direktorom ASS Slobodanom Brankovićem odlično organizovao ovaj skup, koji broji čak 19 država Balkana u proširenom sastavu. Dogovorena je direktna saradnja sa gospodinom Panajotisom, predsednikom Atletske federacije Grčke, kao i predstavnicima Atletskih Saveza Izraela i Azerbejdžana, odnosno da se na sledećim Atinskim igrama priključe i klubovi iz ove tri federacije, te će se zajedno sa Mađarskom i Rumunijom, ovaj miting zaista imati internacionalni karakter, kaže Knežević.

On dodaje da je poseban gost i delegat na Balkanskoj gala večeri bio višestruki olimpijski i svetski prvak i rekorder u skoku sa motkom Sergej Bupka.

  • Vršac će već sledeće godine, u perspektivi, dobiti jak internacionalni miting za juniore, koji će okupiti mlade sa Balkana. Takođe, Grad će svakako ostvariti veći broj noćenja i usluga svih vrsta, dodao je Knežević.

Ostale vesti