Sportske vesti Vesti Vršac

AK Atina odlična na dvoranskom Prvenstvu Srbije za mlađe pionire

Takmičari AK Atina, na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire u u dvorani, održanom u Beogradu, postigli su odlične rezultate. Osvojene su 2 srebrne medalje i čak četiri plasmana u finala po disciplinama.

U trci na 200m Marko Mladenovski je oborio lični rekord sa vremenom 27,24 s, i osvojio srebrnu medalju. Isti plasman i srebro je osvojio i Marko Tankosić koji je u bacanju kugle takođe popravio sopstveni rekord,bacivši kuglu od 3kg,čak 10,94 m.

Odličan rezultat i plasman u finale trke na 60m su postigla još 2 takmičara. Dušan Knežević je osvojio 5.mesto sa rezultatom od 8,60 s, i Damjan Nemanja 6.mesto sa rezultatom od 8,75s. Takođe,takmičari su iskoristili pravo po novim propozicijama i takmičili su se u dve discipline, te su i tu postigli odlične uspehe.

U bacanju kugle Damjan Nemanja je osvojio 6.mesto sa rezultatom 8,42 m, a Dušan Knežević 7.mesto na 200m sa vremenom 28,93 S. Za nijansu je nedostajalo dai Marko Tankosić uđe u finale na 60m, postigao je vreme od 8,95s.

  • Ovako zapažen rezultat nije neprimećen, i od strane direktora Srpskog atletskog Saveza, Slobodana Brankovića, koji je izneo pohvale na račun rada u klubu i najavio posetu Gradu Vršcu. Nakon ovakvog rezultata, pokrenućemo još bolji rad i formirati atletsku štafetu koja će biti kadra da se nosi sa svim klubovima i koja će biti u stranju da juri i titulu i da ispiše najsjajnije stranice vršačkog sporta uopšte, Izjavio je trener kluba Srđan Jovanović.

Ostale vesti