Kultura Vesti

APEL: Pomozite snimanje vršačkog filma “Čohano”

Produkcija Tower Hill Cinema narednih dana u Vršcu započinje snimanje dugometražnog igranog filma “Čohano”, po žanru triler sa elementima fantastike.

 • U pitanju je veliki projekat na kojem će, u periodu od šezdeset snimajućih dana, raditi filmska ekipa koju čine Vrščani, kao i profesionalni glumci iz Beograda i Novog Sada. Distribucija filma planirana je u vidu bioskopskih projekcija, interneta i na svim značajnim festivalima filma u Srbiji i regionu, kažu u Tower Hill Cinema.

“Čohano” je dugometražni igrani film, psihološki triler sa elementima fantastike. Sve više mladih u Vršcu postaje plen epidemije depresije. Nakon što je istražila fenomen, Čarli sluti da je mračna tajna koju čuva sa njenim prijateljima možda ključ za razotkrivanje misterije. Suočena sa nejasnom pretnjom, ona će voditi unutrašnju borbu u kojoj će krivica preispitivati njen razum. Mogu li Čarli i njeni drugari razrešiti zagonetku pre nego što bude prekasno?

Ovim putem, neprofitna organizacija Tower Hill Cinema obraća se sa molbom privrednim društvima da, u skladu sa mogućnostima, pomognu realizaciju filma.

 • Smatramo da radimo nešto veliko, zahvaljujući posebnim ljudima i njihovom duhu, što postaje priča o nama kao društvu koje gradi i razvija se, ostavljajući pečat u Istoriji Vršca, kažu u Tower Hill Cinema, a redakcija prvog vršačkog informativnog portala eVršac priključuje se njihovom pozivu.

Umetničko multimedijalno društvo – Tower Hill Cinema” je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva koji se odnose na oblast filma, video i audio produkcije i multimedijalnog stvaralaštva iz oblasti kulture, umetnosti, edukacije, istorije i duhovnosti Srbije.

Ciljevi udruženja su:

 • Afirmacija filmova, video produkcije i stvaraoca iz oblasti filma, video i audio produkcije i
  multimedijalnog stvaralaštva iz oblasti kulture, umetnosti, edukacije, istorije i duhovnosti
  Srbije;
 • Produkcija filmova i televizijskih emisija iz oblasti istorije, kulture, umetnosti i duhovnosti
  Srbije;
 • Širenje multimedijalne kulture među građanima, decom i omladinom;
 • Negovanje tradicije umetnosti, saradnja sa sličnim udruženjima, stručnim, umetničkim, informativnim, naučnim i društvenim organizacijama u zemlji i inostranstvu i asocijacijama na nivou Republike Srbije i Dijaspore; radi ostvarivanja svojih ciljeva;
 • Očuvanje kulturne baštine grada Vršca i Republike Srbije uz poštovanje socijalnih, kulturnih i ekonomskih različitosti;
 • Оrganizacija stručnih skupova, savetovanja, radionica i drugih oblika stručnog i edukativnog okupljanja iz oblasti istorije, kulture, umetnosti i duhovnosti Srbije.

Ostale vesti