Vesti

APEL: Sanja Bartok i njenih šest mališana žive u nemaštini

Udovica Sanja Bartok (30) iz Gudurice, i njenih šestoro mališana, žive u nemaštini, bez struje i vode. Šta im je potrebno? Potrebno im je sve. Pre svega, osnovni uslovi za život, kako deca ne bi učila i domaći radila uz sveće.

Sanja je rano ostala udovica, a njenih šestoro mališana, Ana (11), Milena (10), Đorđe (9), Branislava (8), David (5) i Vuk (4), bez oca, koji je, posle teške bolesti, preminuo u 27. godini.

  • Živimo kao u srednjem veku, već oko dva meseca. Da bi nas ponovo priključili neophodno je da izmirimo sva dugovanja, što iznosi preko 60.000 dinara. Ta suma je za nas misaona imenica. Jedina primanja su nam socijalna pomoć i dečji dodatak. A i deca imaju svoje potrebe, kaže Sanja Bartok, koja nije klonula duhom. Ona je borac, iako se i sama nosi sa teškim zdravstvenim stanjem, zbog kojeg je nedavno bila na operaciji, a deca ostala sam.

Porodici Bartok sporadično stiže pomoć dobrih ljudi. I ovaj krov nad glavom rezultat je dobročinstva, kako humanih dobročinitelja tako i redakcije “Vesti” i organizacije “Humanitarni most”, koji su se angažovali da pomognu, a mi im se ponovo priključujemo u apelu za pomoć. I ne samo tako.

KAKO POMOĆI?

Ako ste voljni da pomognete, adresa porodice Bartok je Gradnikova 21, 26.335 Gudurica, telefon je +381 64 543 31 27. Donaciju iz Srbije je moguće uplatiti na Sanjin račun, otvoren u Erste banci 340-32025517-36.

POZIV DONATORIMA:

Ako želite da se uključite u neku od akcija “Humanitarnog mosta”, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete. Direktno se sa porodicom možete dogovoriti o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara “Humanitarnog mosta” na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ostale vesti