Kultura Vesti

Čujte Srbi – Arčibald Rajs, 5. februara u NP Sterija

Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920 podružnica Vršac u svojim aktivnostima ima za cilj da podseća naše sugrađane, a naročito omladinu, na herojsku prošlost i veliko stradanje našeg naroda.

Jedna od planiranih aktivnosti je i prikazivanje dokumentarno-igranog filma u NP Sterija “ČUJTE SRBI” – Arčibald Rajs, reditelja Gorana Vukčevića.

  • Projekciju filma je podržao Grad Vršac i omogućio da, u saradnji sa Pozorištem i školama, bude prikazan 5. februara u 11 časova za srednjoškolce, u 13 časova za osnovce i u 19 časova za građane. Gost na sve tri projekcije biće i reditelj, saopštio je Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920 podružnica Vršac.

Goran Vukčević je diplomirao multimedijalnu režiju na novosadskoj Akademiji umetnosti 1990 predstavom ”Karlos Drugi omađijani” u Srpskom Narodnom Pozorištu. Od 1991-1997 režirao je 102 epizode “Bukvar pravoslavlja” prvog verskog obrazovanog serijala na nacionalnoj televiziji.

U produkciji TV Novi Sad režirao je nekoliko autorskih serijala među kojima se izvajaju “Bogotražitelji” i “Bioskop”. Autor je mnogobrojnih dokumentarnih emisija iz oblasti filma,istorije, putopisa…

Dobitnik je Zlatnog Viteza za putopis “pričešće na Atosu” a priznanje pres vitez za reportažu “senke minulih monaha. Autor je multimedijalnih projekata “Almaški hram u punom sjaju” “Vodič kroz Svetu Goru i Hilandar” kao i monografiju “Sveta Gora okom i dušom”.

Ostale vesti