Vesti

Dođite na 34. jesenji uspon na Gudurički vrh

Planinarski savez Srbije, Planinarski savez Vojvodine i Planinarsko smučarsko društvo “Vršačka Kula” pozivaju vas na 34. jesenji uspon na Gudurički vrh, najviši vrh Vojvodine (641m n.v.), koji organizuju 28. i 29. septembra. Akcija se održava uz pomoć Grada Vršca.

 • Već 34 godine naše društvo organizuje tradicionalnu akciju uspon na najviši vrh Vojvodine, Gudurički vrh, poslednjeg vikenda u septembru. Mnogi od vas su bili, a mnogi će ovog puta doći na prelepe Vršačke planine i u ambijent Planinarskog doma. Mi, kao domaćini potrudićemo se, kao i do sada, da vaš boravak bude lep, prijatan i nezaboravan, kažu organizatori.

U objektu plan. doma (246m n.v.) nalazi se 6 dvokrevetnih soba, 1 trokrevetna, 5 dvokrevetnih bungalova, 36 mesta u grupnim sobama, kao i sredjen prostor oko doma za postavljanje šatora. Prenoćište u grupnim prostorijama staje 300 dinara, u dvokrevetnim sobama 400 dinara, a za planinare iz inostranstva 5 evra. Za sve učesnike pohoda koji startuje u subotu 28. septembra, domaćini obezbeđuju pasulj za ručak, po ceni od 350 dinara.

U sklopu prostorija Planinarskog doma je i bife sa kuhinjom i veoma prihvatljivim cenama, kako pića tako i raznih jela, do roštilja.

PROGRAM AKCIJE

Skup planinara u planinarskom domu Široko bilo na Vršačkim planinama udaljen od grada 9 km. Do samog doma stiže se pešice za 1,5 sat a postoji i asfaltni put do Crvenog krsta nakon čega se nastavlja makadam koji je u dobrom stanju (2,6km).

Subota 28.09.

09:00 Okupljanje i prijavljivanje učesnika akcije
09:45 Svečano otvaranje akcije
10:00 Polazak na Gudurički vrh
13:00 Dolazak na Gudurički vrh
17:00 Povratak u dom, ručak, dodela priznanja, druženje uz muziku

Opis staze prvog dana: Ukupan uspon: 815 m; Ukupno spuštanje: 815 m; Dužina staze: 16 km

Nedelja 29.09.

Kraći izlet do vrha Lisičija glava 591m ili Brane po izboru gostiju, uz pomoć naših vodiča.

Opis staze drugog dana: Ukupan uspon 344 m; Ukupno spuštanje 344 m; Dužina staze: 8km

Napomena: Prijave obavezne do 19.09. 2019. godine, zbog obezbeđenja smeštaja i ishrane učesnika akcije. Informacije na telefon Društva (tel 013 – 836 -674), četvrtkom od 19 do 21 časova i na www.psdkulavrsac.com ili putem emaila: info@psdkulavrsac.com.

ORGANIZATOR OBEZBEĐUJE:

 • Zahvalnice za organizacije koje učestvuju
 • Učesničku knjižicu
 • Pečat Guduričkog vrha

OBAVEZA VOĐE GRUPA:

 • Da organizatoru predaju overen spisak učesnika sa godinom rođenja.
 • Da svi učesnici imaju overene zdravstvene i planinarske knjižice.
 • Da na pohod dovedu psiho-fizički zdrave članove koji mogu da pešače (prema datom programu) i imaju odgovarajuću odeću, obuću i opremu.

Akcija se organizuje po pravilima Vodičke službe PSS. Svaki učesnik učestvuje na sopstvenu odgovornost uz obavezno poštovanje odluka vodiča, koje moraju biti saglasne pravilnicima PSS u cilju bezbednosti učesnika pri realizaciji programa.

 • Učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost. Od učesnika očekujemo maksimalnu odgovornost prema sebi i ostalim učesnicima akcije a od vođa grupa i vodiča da brinu o svojim članovima i na taj način pomognu organizatoru.
 • Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesreće izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.
 • Mi vama pružamo maksimalnu bezbednost i što je moguće bolje uslove za boravak na Vršačkim planinama i u našem planinarskom domu.
 • Molimo vas da ne bacate otpatke od hrane, konzerve, plastične kese, boce i slično. Sačuvajmo Vršačke planine od zagađenja.

Ostale vesti