Vesti

Gradonačelnica Vršca uručila nagrade Nikola Brašovan

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, u okviru „Svetosavske akademije“ koja je održana u velikoj sali Narodnog pozorišta „Sterija“, uručila je nagrade „Nikola Brašovan“ najistaknutijim prosvetnim radnicima u osnovnom i srednjem obrazovanju u Gradu Vršcu.

Ovogodišnji laureati za nagradu „Nikola Brašovan“ su Vesna Marjanov, nastavnica Srpskog jezika i književnosti u OŠ „Olga Petrov Radišić“ i Paraskija Uzoni pedagog „Hemijsko-medicinske škole“.

Gradonačelnica Dragana Mitrović je čestitala školsku slavu Svetog Savu i u ime Grada Vršca pozdravila sve prisutne na svečanosti povodom njegovog obeležavanja.

  • Pre svega, na ovaj način nagrađujemo vas prosvetne radnike koji obavljate nimalo lak, a važan posao, a to je da našu decu naučite ne samo da postanu dobri đaci već da i sutra postanu dobri, vredni, odgovorni ljudi sposobni da spoznaju prave vrednosti, rekla je gradonačelnica Mitrović.

Posle dodela nagrada, članovi dramske sekcije Osnovne škole „Paja Jovanović“ Vršac, izveli su komad o Srednjovekovnoj Srbiji – Raškoj, u vreme kada su njome vladali vladari iz svete loze Nemanjića.

Ovogodišnji domaćin i realizator programa „Svetosavske akademije“ bila je Osnovna škola „Paja Jovanović“.

Ostale vesti