Vesti

Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja

Kompanija Hemofarm obeležila je 59 godina uspešnog poslovanja.

Kako je saopšteno iz Hemofarma, kompanija je je prošle godine imala rekordnu proizvodnju od 5,6 milijardi tableta, ali i rekordnu prodaju proizvoda.

-Uspeh poslovanja u Srbiji prate i rezultati fabrika u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, navodi se u saopštenju, povodom 59 godina poslovanja te kompanije.

Dodaje se da je Hemofarm u Banjaluci lider u Bosni i Hercegovini uz rast prodaje od 18 odsto, dok je podgorički Hemomont ostvario rekordan obim proizvodnje u prošloj godini.

U okviru Hemofarm grupe, u proteklih 12 meseci, zaposleno je 318 ljudi.

-Moderni pogoni Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima pa je, uz visoku stručnost kadrova, ova kompanija postala garant kvaliteta lekova za brojne evropske zemlje, navedeno je u saopštenju Hemofarma, koji je od 2006. član nemačke ŠTADA (STADA) Grupe.

Rezultat toga, kako se navodi, jeste da je u poslednjih 10 godina proizvodnja više od 230 lekova prebačena iz fabrika Evropske unije u proizvodne pogone Hemofarma.

Generalni direktor te kompanije Ronald Zeliger rekao je da je spremnost kompanije da se prilagodi zahtevima globalnog tržišta jedan od glavnih razloga za njen uspeh.

-Hemofarm je pre roka bio spreman za primenu EU Direktive o falsifikovanim lekovima koja je od 9. februara ove godine obavezujuća za sve subjekte u lancu farmaceutskog snabdevanja, a bez koje ne bi bio moguć izvoz u EU, rekao je Zeliger.

Istakao je da su obim proizvodnje i prodaje glavni pokazatelji uspeha svake kompanije, a da se zaposleni u toj kompaniji “ponose svakim pojedinačnim uspehom koji lek ili preparat postižu na tržištu, procesom digitalizacije i zaposlenjem mnogo studenata”.

-Ulazimo u veliki jubilej, 60. godinu poslovanja za koju smo pripremili mnogo novina sa jasnom namerom da slavimo prošlost, a da se radujemo budućnosti, rekao je Zeliger.

Izvor: Beta.rs

Ostale vesti