Vesti

Hemofarm predstavio izveštaj o održivom razvoju u 2018. godini

Kompanija Hemofarm iz Vršca predstavila je Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu koji je odštampan na papiru od prerađenih automobilskih guma, čime su želeli da pokažu da je recikliranje otpada moguće kada postoji volja.

Direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao je da je najbitnije to što su u 2018. godini proizveli 5,5 milijardi tableta, niti to što su povećali proizvodnju.

  • Važno nam je i kako radimo u našem poslovanju i svi drugi uspesi koji vode kvalitetnijem životnom okruženju i humanijem društvu, rekao je Zeliger i dodao da treba brinuti i o resursima.

Hemofarm je proizveo 200 miliona pakovanja od recikliranog kartona i na taj način sačuvao više od 17.000 stabala i dodatno smanjio potrošnju struje, zagađenje vode, gasa i freona koji se koristi u rashladnim uređajima, a smanjio je i otpad, manje opasni za 4,6 odsto i neopasni za 1,5 odsto.

Direktorka korporativnih poslova i komunikacija Sanda Savić rekla je da održivi razvoj nije samo ekologija već i briga za boljitak čitave zajednice. Ona je istakla da kompanija koja u 21. veku brine samo o profitu nije uspešna i ne može opstati dugo na globalnom tržistu.

  • Ono što je važnije od profita je način na koji radite, kakav je vaš uticaj, koliko ste spremni da se prilagodite tržištu i koliko brinete o drugima i o okolini, kazala je Savić.

Dodala je da su edukativne i humanitarne akcije kompanije usmerene na podizanje svesti građana o važnosti preventivnih pregleda, donorstvu organa i transplataciji organa, ali i sticanju novih znanja lekara, najboljih studenata i đaka, kao i da Nagrada za izuzetnost, koja se dodeljuje od prošle godine, pokazuje za koje se vrednosti kompanija zalaže.

Ostale vesti