eVršac
eVršac

eVršac

Posle svečanosti održane u Palati Srbija povodom inauguracije Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, na Kalemegdanskoj tvrđavi okupila se grupa mladih Beograđana da izraze podršku njegovoj politici.

Srpska napredna stranka odlučila je da raskine koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i u Kovinu, nakon što je raskid ove koalicije najavljen u Smederevu i Velikoj Plani, a sve zbog dešavanja u Smederevskoj Palanci.

Srpska napredna stranka u Kovinu sada sama ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu. Pokret Socijalista u ovom južnobanatskom mestu kolektivno je prešao u SNS. Među njima je i odbornik Igor Rađenović.

Opšta bolnica u Vršcu mesečno plaća više od 1.000.000 dinara zbog ozbiljnih zloupotreba koje ispituje Osnovno tužilaštvo u Vršcu, a vezano za dva projekta finansirana iz IPA fonda, koje su vodili dr Tatjana Vešović i dr Jon Sfera.

VD Direktor JKP "Drugi Oktobar" iz Vršca Nebojša Perić, koji je tu dužnost preuzeo u novembru prošle godine, izneo je po prvi put u javnosti šokantne podatke i činjenice o poslovanju preduzeća u prethodnim godinama.

Vršački tužioci, umesto da se pozabave aferama koje su proteklih godina znatno uticale na put kojim će se naš grad kretati, prave skupe proslave u vinarijama u Gudurici.

Početak radova na izgradnji novog vetroparka "Košava" kod Vršca otvorili su i temu ekonomskog aspekta po lokalnu sredinu u kojoj se grade i energetski sistem Države, ali i temu uticaja na životnu sredinu, pre svega zaštitu biološke raznovrsnosti i uticaja na ljude.

Grad Vršac podneće krivične prijave protiv odgovornih lica i njihovih saučesnika zbog nezakonitog poslovanja kafe bara "Scena", koji je do pre neki dan radio u donjem foajeu Narodnog pozorišta "Sterija".