eVršac
eVršac

eVršac

 

Na samom početku građevinske sezone, čim vremenski uslovi to budu dozvoljavali, Vrščani kreću u uređenje centra grada. Za kapitalne izdatke je, inače, iz gradske kase ove godine izdvojeno ukupno oko 287 miliona dinara.

Badminton klub "Fanatik" i Osnovna škola "Jovan Sterija Popović" organizovali su turnir u badmintonu. Turnir je organizovan u okviru projekta "Sterija igra badminton" koji je sufinansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u okviru afirmacije školskog sporta. Vrednost projekta je 142.000 dinara.

Vršačka publika I dragi gosti iz Okruga, burnim aplauzom su pozdravili Natašu Ninković I Zorana Cvijanovića, nakon jučerašnje pozorišne predstave PRAH, odigrane u Kongresno-muzičkoj dvorani Centra Millennium. Odličan odziv i sjajna reakcija publike tokom predstave, dodatno su inspirisali dvoje eminentnih dramskih umetnika da prisutnima pruže veliki umetnički užitak.

Novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici,koji stupa na snagu od 1. juna nosi jasnu poruku: "Udarite li ženu, ići ćete u zatvor".

Odbojkašice OK Banat danas 25. februara utakmicom sa OK Kikinda, otvaraju prolećni deo sezone gostovanjem u Kikindi. Utakmica počinje u 18 časova.

Petočlana porodica Jonaš, iz sela Vlajkovac živi teško. Roditejli bez posla, jedino primanje u kući je socijalna pomoć, nedavno su se iz roditeljske trošne kuće prepune vlage, preselili u objekat pored, gde samo u jednoj sobi žive svih petoro, spavaju, kuvaju. Kupatilo nemaju. Ipak najveći problem sa kojim su se ovi ljudi susreli je zdravlje tri ćerke. Naime, sve tri boluju od strabizma i teške slabovidosti.

Startit Centar Vršac u večaras 24. februara, sa početkom od 18 časova, u Startit Centru Vršac (SC Milenijum, Omladinski trg 17), organizuje treći meetup na temu: Kako na tržištu iskoristiti 3D tehnologiju?.

Grad Vršac i Centar Milenijum biće domaćini Velikog MMA spektakla koji organizuje Srpska Sparta iz Pančeva.