eVršac
eVršac

eVršac

Tokom prethodnog vikenda Vršac je bio domaćin dva značajna događaja, predsvetskog prvenstva i državnih prvenstava Rumunije i Srbije u preciznom sletanju na cilj paraglajderom.

Na inicijativu grada Vršca i gradske samouprave, vršački Gradski muzej je u okviru tradicionalne manifestacije "Noć muzeja" organizovao svečano otvaranje nove postavke Prirodnjačke zbirke u zgradi "Apoteke na stepenicama".

Poslodavci u Srbiji moći će od oktobra ove godine svojim zaposlenima da isplaćuju zarade i neradnim danima, čak i noću. Građani će istog trenutka na svojim računima imati uplaćeni novac

Premijera nove predstave ansambla vršačkog pozorišta "Sterija" "Heroj nacije" zakazana je za utorak 22. maj, na Velikoj sceni sa početkom od 20 časova.

Koncert škole rok gitare vršačkog muzičara Branislava Santrača, pod nazivom "Buli The Kid" zakazan je za petak 25. maj u vršačkom Domu omladine (DOV).

Hor Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ i Učiteljskog fakulteta u Beogradu, nastavnog odeljanja u Vršcu, pod dirigentskim vođstvom prof. Jasmine Stolić, osvojio je, po drugi put, prvo mesto, zlatnu medalju sa 98 bodova na Međunarodnom takmičenju „Majske muzičke svečanosti“ održanom u Bijelini, u konkurenciji ženskih i muških profesionalnih i akademskih horova.

Tradicionalni festival fanfara i ove godine organizovan je u vršačkom selu Vojvodinci.

Poljoprivredna škola "Vršac" u sredu 23. maja organizuje tradicionalnu manifestaciju posvećenu promociji multikulturalnosti u Vršcu, pod nazivom "Multikulturalnost - bogatstvo naše sredine".