eVršac
eVršac

eVršac

Portal grada Vršca uskoro će  imati tehnološke novine, koje će omogućiti osobama sa invaliditetom da koriste sve usluge koje portal pruža. Reč je o tehnologiji "ozvučavanja internet stranica".

Na Gradskom jezeru u toku su prireme za organizaciju tradicionalne crkveno - narodne manifestacija Plivanje za Krst Časni.

Konkurs za novi, osmi ciklus nаciоnаlnog donatorskog programa "Pokreni se za posao", kојi sprovodi NVO ENECA uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris u Srbiji i zvaničnog nacionalnog partnera Nacionalne službe za zapošljavanje, otvoren je do 31. januara 2017. godine.

Planinarsko skijaški klub "Železničar Vršac" u subotu 28. januara, organizuje 16. Svetosavski uspon na Gudurički vrh.

Rak grlića materice, skoro deceniju, predstavlja ozbiljan javnozdravstveni problem u Srbiji. Naročito zabrinjava činjenica da se Srbija i dalje nalazi u grupi evropskih zemalja sa najvišim stopama obolevanja i umiranja od raka grlića materice. Kada je reč o obolevanju od raka grlića materice, Srbija se nalazi na četvrtom mestu u Evropi, posle Rumunije, Litvanije i Bugarske. Nažalost, naša zemlja se po umiranju od ove vrste raka kod žena, nalazi na drugom mestu u Evropi, odmah posle Rumunije. Prema podacima Registra za rak, Instituta "Batut", svake godine se u proseku registruje 1.244 novoobolele žene od raka grlića materice. Prosečna standardizovana stopa incidencije (na populaciju Evrope) je iznosila 28,4 na 100.000 žena.

Majstorski kandidat i kapiten ekipe vršačkog šah kluba "Bora Kostić" Đorđe Mitrovanov, je u petoj partiji meča za prvaka Radakove male za 2017. godinu, savladao mk Petrović Lazara i postao prvak Radakove male u šahu.

Naplata poreza na imovinu u Vršcu iz godine u godinu je sve bolja, što potvrđuje i podatak da je tokom prošle godine naplaćeno 95,6 %,  potraživanja što je 3% više u odnosu na 2015. godinu.

Konkurs za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija. Konkurs je otvoren do 27. januara.