eVršac
eVršac

eVršac

Spomenik prirode “Straža” nadomak Vršca će ove godine biti epicentar vrhunskog provoda, izuzetne produkcije i scenografije, kao i poznatih svetskih psytrance izvođača iz Čilea, Austrije, Belgije, Nemačke, Norveške, Velike Britanije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

"Htela sam da krenem u neku novu trkačku avanturu, nešto potpuno drugačije od gradskih maratona i dugoprugaških tabanjanja kroz urbane delove grada, gde je svuda asfalt, dim, buka, kamen dole i kamen gore, urbana džungla. Čula sam za Vršac po vršačkim vinogradima i zamislila ga maštovito kao grad u zelenilu i cveću, manje urban, više ruralnog tipa. Osvojili ste me. Apsolutno sam ostala bez daha, ne preterujem!" - ovim rečima jedna od učesnica ovogodišnje "Vršačke trke uz stepenice" Snežana Jovicki, inače profesorka srpskog jezika i književnosti, opisuje svoj boravak u Vršcu i učešće na trci, u pismu koje je stiglo na adresu Vršačkog atletskog kuba 1926 (VAK 1926).

Centar za mentalno zdravlje Vršac svake srede i četvrtka, u vremenu od 14 do 18 časova, u prostojijama Centra (Sterijino sokače bb) organizuje partnersko savetovanje.

Turistička organizacija Vršac, obaveštava vršačke đake i njihove roditelje, da će zbog velikog interesovanja za učeše na Sajmu polovnih udžbenika, Sajam biti ponovo organizovan u ponedeljak 26. juna.

Književna opština Vršac (KOV) večeras u Gradskom muzeju organizuje događaj na kome će biti obeležen jubilej KOV-a 45 godina postojanja

Vrščanin Milan Šalinački, krosfit trener i vlasnik Fitness studia "8" osvojio je jedanaesto mesto na jednom od najvećih i najjačih evropskih takmičenja "French Throwdown 2017", koje je održano u Parizu.

Izbori za Savet mesne zajednice Vojvodinci zakazani su za nedelju 25. jun. Izbori biće održani u vremenu od 7 do 20 časova u prostorijama Mesne zajednice Vojvodinci.

Vrščanin Damir Fejzić, takmičar Tekvondo kluba "Eurošped" sa reprezentacijom Srbije i trenerom reprezenatcije Mariom Dujićem, takođe Vršačninom, učestvuje na Svetskom prvenstvu u Koreji, koje će se održati u tamošnjem gradu Mujo.