eVršac
eVršac

eVršac

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ"  priključilo se humanitarnoj akciji koju je pokrenulo Udruženje za poboljšanje položaja mladih "Iz Principa", a koja je namenjena prikupljanju pomoći za lečenje Vrščanina Andriju Rašajskog.

Prezentacija projekta prekogranične saradnje pod nazivom "Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu", okupila je brojne učesnike. Projekat se realizuje na teritoriji srpskog i rumunskog Banata.

Poljoprivredna škola "Vršac" organizovala je za učenike drugog razreda, smera Rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike polaganje testova za sticanje vozačke dozvole F kategorije. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo od početka nadzora nad groznicom zapadnog Nila, koji je počeo 1. juna, sa teritorije Južnobanatskog okruga prijavljene su četiri obolele osobe. 

Udruženje građana „SELO PLUS“, sa partnerima Gradom Vršac, Turističkom organizacijom Vršac, Javnim Komunalnim Preduzećem  „Drugi oktobar“ organizuju takmičenje pod nazivom “Biramo najuređenije vršačko selo”.

Hemofarm AD Vršac, kao  proizvođač i nosilac dozvole za lek u Republici Srbiji, obavestio je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije da je zbog sumnje u kvalitet aktivne supstance valsartan, proizvođača Zhejiang Huahai Pharmaceuticol CO, Kina, doneo odluku o dobrovoljnom povlačenju iz prometa  leka  za hipertenziju “Yanida”.

Da li ste se ikad zapitali šta Vam govore novac ili medalja jedne zemlje? Vrščani i gosti našeg grada imaju priliku da pronađu odgovor na ovo pitanje, u okviru jedne od stalnih izložbenih postavki pod nazivom "Medalje" iz zbirke Gradskog muzeja Vršac. 

Pesnici VAU "ARS" učestvovali su na manifestaciji "Petrovdanski susreti" u organizaciji Centra za kulturu Opštine Alibunar i Doma Kulture Banatski Karlovac.