eVršac
eVršac

eVršac

Međunarodni festival klasike "Vršačka pozorišna jesen" po 25. put biće održan u vršačkom Narodnom pozorištu "Sterija" u periodu od 20. do 27. oktobra. Tim povodm održana je konferencija za novinare.

Vrščanin Vladimir Kovačević, koordinator odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u okviru Uprave carina, govorio je za TV 02 televiziju, o svom iskustvu u otkrivanju carinskih prekršaja.

Đaci OŠ "Moša Pijade" u Gudurici od ove školske godine, imaju priliku da uče makedonski jezik sa elementima makedonske nacionalne kulture.

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz podršku investicijama u privredi sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije .

Udruženje muzičara SAX organizuje peti festival autorskih bendova Tower Rock Fest. 

Među građanima koji nemaju overene knjižice najviše je zaposlenih "na crno", ali je mnogo i onih koji su prijavljeni ali im poslodavac ne uplaćuje doprinose redovno. Među njima su i nezaposleni koji pravo na zdravstveno osiguranje nisu mogli da ostvare preko Nacionalne službe za zapošljavanje, ali u taj krug stupaju i studenti kada navrše 26 godina života, a niti su završili fakultet, niti pronašli zaposlenje.

Vlada Srbije trebalo bi u četvrtak da usvoji novi Zakon o bezbednosti saobraćaja. Biće smanjene kazne za manja prekoračenja brzine i vožnju zaustavnom trakom; produžiće se važenje probne vozačke dozvole i smanjiti dozvoljeni nivo alkohola u krvi.

Gradska biblioteka Vršac, u četvrtak 19. oktobra, sa početkom od 19 časova, organizuje promociju knjige "Krčagovi i Vršac" Zorana Nikolića.