Tuga zbog baka Slavne koja je izgubila život u poplavi

Tuga zbog baka Slavne koja je izgubila život u poplavi

Autor :  jun 09, 2017

Baka baka Slavna se sa ćerkom se čula neposredno pred smrt, našli su je samo 50 metara od kuće.

- Telo je odneto na obdukciju. Nisam je ni videla - priča Stevanka Stanojev, ćerka žene koja se udavila u bujici

Bujica koja je nastala posle dvočasovne kiše u selu Uljme nadomak Vršca bila je kobna po osamdesetsedmogodišnju Slavnu Marinkov. Nesrećna žena udavila se u vodi koja ju je odnela pedesetak metara.

Skrhkana bolom Slavnina ćerka Stevanka Stanojev, profesor nemačkog jezika iz Beograda pokušavala je da pripremi sve što treba za sahranu u subotu, pišu Novosti.

– Strašno je što je moja majka dočekala takav kraj. Čule smo se juče oko 15 časova, baš dok je besnelo nevreme u Uljmi. Rekla mi je da kiša mnogo pada i da se boji poplave, kao one koja ih je zadesila 2014. jer je i te godine selo bilo poplavljeno. Po njenom glasu osetila sam da je mnogo uplašena i odmah sa sinom iz Beograda krenula za Uljmu. Na pola puta stigla me crna vest – priča Stevanka kroz suze.

Od vlasnika radnje koja se nalazi u kući Marinkovih čula je da je on došao u kuću po baka Slavku, ali pošto je bujica srušila kapiju susedne kuće i tom prilikom prikleštila ženu sa detetom, otrčao je da pomogne.

– Mami je rekao da sačeka, ali ona je zvog straha verovatno izašla u dvorište. Bujica ju je zahvatila i… Našli su je pedesetak metara od kuće. Telo su potom sklonili. Odneto je na obdukciju. Nisam je ni videla – priča Stevanka Stanojev.

Prema ćerkinim rečima, žena je zime provodila kod nje u Beogradu, a od proleća do jeseni, iako teško pokretna, uređivala baštu i dvorište. Malo ko je od meštana Uljme mogao da pomogne Stevanki i njenom sinu da pripreme sahranu. Svako se o svom jadu brinuo.

U sredu uveče iz Uljme i susednih sela Izbišta i Šušare evakuisano je 155 osoba.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije