Vršački carinici zaplenili delove ronilačke opreme vredne više od 5.500 američkih dolara

Vršački carinici zaplenili delove ronilačke opreme vredne više od 5.500 američkih dolara

Autor :  apr 20, 2018

Vršački carinici su na ulazu graničnog prelaza Vatin, zaplenili 17 delova ronilačke opreme vrednosti veće od 5.500 američkih dolara.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole kombija pančevačkih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio 49-godišnji srpski državljanin. 

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, putnik se izjasnio da nema ništa.

Međutim, prilikom pregleda kombija, carinski službenici su na podu, između vozačevog i suvozačevog sedišta, primetili dva crna ranca i jednu torbu. 

Kada su ih otvorili, u njima su pronašli 17 instrumenata, delova ronilačke opreme marke „Mares“.

ronilacka oprema vatin carina 20418 2018 april

Reč je o 12 ronilačkih kompjutera, važnom instrumentu koji služi za proračunavanje stvarne dubine i vremena ronjenja, 4 manometra, čija je namena očitavanje količine vazduha u ronilačkoj boci, kao i o skuba dajving regulatoru, jednom od najvažnijih elemenata ronilačke opreme koji omogućava udisanje komprimovanog vazduha iz boce, te od njegovog kvaliteta i ispravnosti zavisi lakoća disanja, a ujedno i sama sigurnost svakog zarona.

Zaplenjena ronilačka oprema čija je vrednost procenjena je na iznos veći od 5.500 američkih dolara, privremeno je smeštena u carinarnici Vršac do okončanja prekršajnog postupka.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije