Večeras projekcija filma "Prirodni poremećaj"

Večeras projekcija filma "Prirodni poremećaj"

Autor :  avg 15, 2017

Projekcija filma "Prirodni poremećaj" u okviru ciklusa savremeng danskog filma, na programu je večeras od 20 časova u bašti Doma vojske.

Glavni junak filma, Jacob Nossell je beskrajno šarmantan, pametan i duhovit mladić sa cerebralnom paralizom. Pored toga što utiče na njegov govor, bolest mu konstantno stvara grčeve u mišićima.

Lucidan, ali u oslabljenom telu, Jacob je otelotvorenje pitanja normalnosti – suviše je bolestan da bi bio prihvaćen od strane društva, ali i suviše normalan da bi to prihvatio. Zato Jacob odlučuje da napravi pozorišnu predstavu u Danskom kraljevskom teatru i jednom za svagda se obračuna i sa društvom i sa svojom bolešću. Uostalom – šta je zaista normalno? Izuzetan, duhovit i snažan dokumentarac koji slavi život. 

Režija: Christian Sønderby Jepsen. Festivali i nagrade: Minhen – najbolji dokumentarac /Varšava – najbolji film / Seul – Grand Prix / Budimpešta – najbolji film / IDFA Amesterdan / Toronto / Helsinki / Geteborg / Solun.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije