Projekcija filma "Ključevi, kola, ogledalo" u letnjoj bašti Doma vojske

Projekcija filma "Ključevi, kola, ogledalo" u letnjoj bašti Doma vojske

Autor :  avg 17, 2017

U okviru manifestacije "Dani danske kulture u Vršcu"  i Vršačkog kulturnog leta,  večeras je na programu film "Ključevi, kola, ogledalo".

Projekcija je zakazana večeras za 20 časova , u letnjoj bašti Doma vojske.

Lily i Max su u braku više od 50 godina. Sada žive u staračkom domu, pošto je Maxu nakon šloga potrebna stalna nega. Lily je uvek stavljala Maxove potrebe na prvo mesto. Međutim, u sobu pored se doseljava novi stanar staračkog doma, koga zovu Pilot. Nekonvencionalan i pun života, Pilot odmah šarmira Lily. Lily se zaljubljuje, ali to nailazi na osudu i njene porodice i ostalih stanovnika doma. Uprkos nerazumevanju okoline, Lily odlučuje da se bori za slobodu i bekstvo iz nevidljivog zatvora na koji ju je život osudio.

Režija: Michael Noer. Uloge: Ghita Nørby / Sven Wollter / Trine Pallesen / Jens Brenaa. Festivali i nagrade: Nagrada Bodil danske kritike za najbolju glumicu / Marakeš – nagrada žirija zanajbolji film / Roterdam / Geteborg / Minhen / Sao Paolo.Kljucevi kuca ogledalo

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije