Vrščani na 42. Internacionalnom festivalu folkora "CANTECELE MUNTILOR" u Rumuniji

Vrščani na 42. Internacionalnom festivalu folkora "CANTECELE MUNTILOR" u Rumuniji

Autor :  avg 17, 2017

Gradsko kulturno- umetničko društvo "Laza Nančić"- Vršački vinogradi gostovalo je na 42. Internacionalnom festivalu folkora "CANTECELE MUNTILOR" u gradu Sibiu u Rumuniji. 

Festival je održan u periodu od 9. do 14. avgusta.

- Osim našeg društva, gosti ovog festivala bila su drštva iz Grčke,Poljske,Rumunije,Španije i mnogih drugih okolnih zemalja. Imali smo čast da budemo gosti tamošnje Gradske kuće. Pored glavnog nastupa na velikoj bini u centru grada koji je ispratilo oko 8 000 gradjana Sibije, članovi društva su učestvovali na veoma zanimljivim radionicama koji su organizovali domaćini na kojima se učilo o kulturi Rumunije i njihovim igrama, kažu u KUD "Laza Nančić".

U sklopu Festivala organizovano je i "Srpsko veče".

- Domaćice-članice društva pripremale  su večeru za 140 gostiju tako da su svi zainteresovani  imali su priliku da probaju tradicionalna jela našeg kraja. Naravno nisu izostala ni večernja druženja gde se nazimenično igralo i pevalo uz pesme svih zemalja učesnika festivala.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije