Grad Vršac na 54. Beogradskim međunarodnim susretima pisaca

Grad Vršac na 54. Beogradskim međunarodnim susretima pisaca

Autor :  sep 21, 2017

Članica Gradskog veća Nataša Maljković Čonić je u ime Grada Vršca prisustvovala je svečanom otvaranju manifestacije 54. Beogradski međunarodni susreti pisaca. Reč je o manifestaciji na kojoj učestvuje više od 30 književnika iz dvadesetak zemalja, i koja je juče svečano otvorena u Starom dvoru.

Beogradski međunarodni susreti pisaca postali su jedna od najznačajnijih i najtrajnijih književnih manifestacija na Balkanu, a Beograd je trenutno kulturna prestonica i grad umetnika, pisaca i pesnika koji su svojim stvaralaštvom uvrstili naš grad među vodeće na kulturnoj mapi sveta.

bgd md pisaca2017

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović obratio se danas u Starom dvoru prisutnima na otvaranju 54. Beogradskih međunarodnih susreta pisaca, na kojima učestvuje više od 30 književnika iz 22 zemalje.

- Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u zdanju Skupštine Beograda i poželim vam prijatan boravak u našem gradu. Na početku bih posebno zahvalio Udruženju književnika Srbije na tome što više od sto godina doprinosi kulturološkom napretku i očuvanju srpskog pisma i jezika, udruženju koje su vodili Aleksa Šantić, Jovan Dučić, Branislav Nušić, Ivo Andrić, Matija Bećković i još mnogi istaknuti srpski pisci. Predanim radom vrednih i posvećenih ljudi, Beogradski međunarodni susreti pisaca su postali jedna od najznačajnijih i najtrajnijih književnih  manifestacija na Balkanu. Ovom prilikom zahvaljujem celom timu na organizaciji događaja koji okuplja pisce iz čitavog sveta, istakao je Mladenović i dodao da sa ponosom može da kaže da je Beograd kulturna prestonica i grad umetnika, pisaca i pesnika koji su svojim stvaralaštvom uvrstili naš grad među vodeće na kulturnoj mapi sveta.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije