Književno veče "S unutrašnje strane korica: Neđo Ćićo Stojanović" sutra u Vršcu

Književno veče "S unutrašnje strane korica: Neđo Ćićo Stojanović" sutra u Vršcu

Autor :  nov 13, 2017

Udruženje Vršačka afirmacija umetnika ARS u utorak 14. novembra, sa početkom od 19 časova u Gradskoj biblioteci organizuje književno veče pod nazivom "S unutrašnje strane korica: Neđo Ćićo Stojanović".

- Јoš jedno čarobno književno veče gde ćemo zaviriti među korice književnika romantičnog spisateljskog manira, koji nam dolazi iz Bograda -Neđo Ćićo Stojanovića. Datum njegove ovogodišnje književne večeri je ujedno i datum njegovo rođendana, koji već tradicionalno proslavlja na književnim tribinama u različitim gradovima. Dakle, svet, o čijim će morama i ljubavima pisati, ugledao je 14.novembra 1963.godine u selu Gornje Đevanje, opština Zvornik, BiH. U Beogradu, na opštini Čukarica, živi od svoje osme godine gde završava osnovnu i srednju školu, a na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu diplomira juna 1989.godine, kazu u VAU ARS.

Neđo Ćićo Stojanović, pisanjem se bavi od rane mladosti i nakon duge pauze ponovo mu se vraća 2005.godine. Nedugo zatim, iz štampe izlazi njegova prva knjiga proze, a zatim objavljuje i druga književna dela, sledećih naslova: "Godina dečaka umivenog suncem", proza (2006.); "Beli cvetovi", roman (2007.); "Kud hodim pod mesečinom sjajnom", proza (2008.); "Godine na struku trave kojoj sam zaboravio ime", poezija (2010.); "U proleće kad zamirišu trave", roman (2015.)

Od 1.decembra 2009.godine, predsednik je Kluba pisaca "Čukarica", a od 3.decembra 2013.godine član je Udruženja književnika Srbije. Dobitnik je brojnih književnih nagrada.Dobitnik je nagrade "Matija Ban"za 2016-estu godinu, najveće nagrade koju Gradska opština Čukarica dodeljuje nekom od svojih stanovnika. Nagrada je dodeljena za izuzetan doprinos razvoju Opštine, pre svega na planu kulture i kulturnih dešavanja.

Moderator večeri: Verica Preda PreVera.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije