"Sve ptice Srbije" Vrščanina Javora Rašajskog obogatile bibliotečki fond Gradske biblioteke Vršac

"Sve ptice Srbije" Vrščanina Javora Rašajskog obogatile bibliotečki fond Gradske biblioteke Vršac

Autor :  feb 09, 2018

Bibliotečki fond Gradske biblioteke Vršac bogatiji je za još jednu sjajnu edukativnu publikaciju. Reč je o sveobuhvatnom vodiču pod nazivom "Sve ptice Srbije" autora Vrščanina Javora Rašajskog .

Vodič ( publikacija) "Sve ptice Srbije" u izdanju Lagune, predstavlja kompletnu sliku o divnom svetu ptica Srbije. 

U njemu je preko 1200 crteža u boji, rezultat višedecenijskog rada akademskog slikara i vrhunskog poznavaoca ptica Javora Rašajskog.

Date su i precizne UTM karte za svaku vrstu tako da lako možete videti njihovu rasprostranjenost, doba godine kada su prisutne, kao i njihovu učestalost. 

Posebni simboli označavaju da li je prikazana ptica stanarica, selica, zimski gost. 

Priručnik se lako pretražuje i može poslužiti kao ključ za prepoznavanje vrsta. Koncipiran je tako da ga mogu koristiti svi – od školaraca do profesionalaca. 

 javor ptice publikacija 2018 februar

 O publikaciji "Sve ptice Srbije" Vrščanina Javora Rašajskog rekli su:

„Knjiga Javora Rašajskog zaslužuje aplauz kao izvanredno delo.“ Gaj Bazard„Knjiga Javora Rašajskog zaslužuje aplauz kao izvanredno delo.“ Gaj Bazard

„Ptice su jedno od neprocenjivih prirodnih bogatstava naše zemlje. O njima, nažalost, većina stanovnika malo zna. Ova knjiga to može da promeni.“ Jovan Memedović

„Sa ovom knjigom u rancu odlazak u prirodu više nikada neće biti isti!“ Uroš Petrović

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije