Izložba "Romanovi - u susret sudbini" i "Srbski pravoslavni pojci" sutra Gradskom muzeju Vršac

Izložba "Romanovi - u susret sudbini" i "Srbski pravoslavni pojci" sutra Gradskom muzeju Vršac

Autor :  apr 13, 2018

Gradski muzej Vršac i Eparhija banatska pozivaju u subotu 14. aprila, organizuju izložbu fotografija "Romanovi - u susret sudbini”. Otvaranje izložbe zakazano je za 18 časova. 

Izložba se realizuje realizovana u saradnji sa "Lavrom Sv. Aleksandra Nevskog" iz Sankt Peterburga, i posvećena je  dinastiji Romanov, koja predstavlja jednu od najstarijih dinastija u Rusiji.

Njihova vladavina je započela od 1613. godine, kada je na vlast došao Mihajlo Romanov, a trajala sve do 1917. godine kada je ucled revolucije abdicirao poslednji ruski car Nikola Romanov. Romanovi su vremenom pored carske titule Rusije, nosili i titule kneževa Finske kao i kraljeva Poljske.

Više o Dinastiji Romanov možete pročitati: OVDE 

Na otvaranju izložbe nastupiće kapelo sastav "Srbski pravoslavni pojci" koji se bavi očuvanjem srpske tradicionalne muzike. 

U svom repertoaru neguju pesme prvenstveno  duhovnog ali i nacionalnog, etno i starogradskog karaktera. POJCI su se okupili 26.novembra 2011. kada su četiri prijatelja, kolege sa Teološkog fakulteta rešili da darom za pesmu koji poseduju, ulepšaju crkvena bogosluženja.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije