Vršački "Raspevani profesori" prvi na "Horfestu" u Valjevu

Vršački "Raspevani profesori" prvi na "Horfestu" u Valjevu

Autor :  apr 24, 2018

Vršački Hor "Raspevani profesori" pod dirigentskom palicom Marine Kliska, osvoji je prvu nagradu na 3. Međunarodnom takmičenju horova "Horfest" u Valjevu.

U konkureciji od 15 horova, Vrščani su osvojili prvu nagradu kao i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje popularne kompozicije.

Hor "Raspevani profesori" nastupao je sa numerama "Kum Ba Yah", "The Lion Sleeps Tonight", "Stand By Me" i "Devojko mala".

- Ovo je naša prvo pojavljivanje na nekom takmičenju, zbog čega je ovako visoko mesto još značajnije, ističu u horu "Raspevani profesori".

Da podsetimo, "Raspevani  profesori" postoje od 2012. godine, a 2014. godine hor je i zvaničnoregistrovan. 

-  Grad Vršac, kao i Gradsko veće prepoznali su značaj hora, pa hor redovno dobija sredstva po osnovu konkursa za kulturu. Hor je na osnovu odobrenih projekata uspeo da kupi deo kostima za nastup, električni klavir, nastupa po zemlji  i inostranstvu u želji da širi ljubav pema dobroj muzici, kulturi ali i predstavlja Grad Vršac u najboljem svetlu, kažu u horu "Raspevani profesori"

Na takmičenju u Valjevu, žiri su sačinjavali mr Vesna Šouc – Tričković, prof na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, Aljoša Novaković, dirigent Srpskog pevačkog društva "Vila" iz Republike Srpske i  Vanja Urošević , umetnički direktor festivala.

Poslušajte numeru "Devojko mala" koja je po želji eminentnog žirija otpevana na bis na svečanoi zatvaranja 3. "Horfesta":

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije