"Izazovi likovne figuracije - Omaž Paji Jovanoviću" 16. juna u "Galerijani"

"Izazovi likovne figuracije - Omaž Paji Jovanoviću" 16. juna u "Galerijani"

Autor :  jun 12, 2018

 Caffe Galerija "Galerijana" u subotu, 16. juna, na dan rođenja jednog od najzapaženijih svetskih slikara realizma, Vrščanina Paje Jovanovića organizuje izložbu "Izazovi likovne figuracije- Omaž Paji Jovanoviću".

Izložba se organizuje u znak poštovanja velikog srpskog slikara, rodoljuba i dobročinitelja.

Kako je najavljeno na izložbi će biti predstavljena dela, slikara koji neguju autentičnu likovnu senzitivnost, a to su: Vasilije Vasa Dolovački, Vladimir Dunjić, Dušan Đukarić, Nebojša Đuranović, Zoran Krulj, Mihail Mile Kulačić, Dragan Martinović, Milan Miletić, Predrag Peđa Milošević, Snežana Petrović, Slobodan Sotirov, Jovanka Stanojević, Tomislav Suhecki i Radovan Mića Trnavac.

- Paja Jovanović je zadužio Srbiju i mali grad iz kog je ponikao i uzleteo put svetske slave…Ali, izgleda kao da mi na ovim prostorima, spletom niza istorijskih, geopolitičkih i raznoraznih okolnosti, toga nismo dovoljno svesni. Olako zaboravljamo najvrednije momente sopstvene prošlosti, ali i najvrednije ljude, koji su na ovaj, ili onaj način, zadužili naciju. Preko noći odlažemo u zapećak prošlosti umetničke vrednosti koje su dale snažan pečat jednom vremenu i afirmisali nacionalni i kulturni identitet.Kako bismo se malo otrgli od te prakse zaborava i duhovne letargije, “Galerijana” je otvorila vrata svog skromnog prostora umetnicima koji u figuraciji traže izazov, u čast Paje Jovanovića i uz uvažavanje savremenih umetnika čije slike bude emocije, pozivaju na promišljanje i deluju inspirativno, pa i lekovito, kažu za portal eVršac, u Caffe Galeriji "Galerijana".

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije