"Vršačko kulturno leto" - manifestacija koja odoleva vremenu

"Vršačko kulturno leto" - manifestacija koja odoleva vremenu

Autor :  avg 02, 2018

Tradicionalna manifestacija "Vršačko kulturno leto" zvanično je počela juče, programom "Deci na dar".  Organizator je Kulturni centar Vršac, a program se odvija se na više lokacija u gradu: Kulturni centar (Sterijina 62), Dom Vojske (ulaz pored Biblioteke) i Muzički paviljon na Gradskom trgu.

Ideja nastanka i organizovanja  "Vršačkog kulturnog leta" ima za cilj da upotpuni letnji period adekvatnim kulturnim sadržajima,  i jedna je od retkih ovoga tipa u zemlji i koja se u vršcu organizuje godinama unazad.

- U toku avgusta, gotovo svakodnevno, na različitim lokacijama u širem centru Vršca, odvijaju se programi koncipirani tako da zadovolje ukuse najšire publike, različitih uzrasta, te senzibiliteta. Baziraju se, prevashodno, na angažovanju lokalnih umetničkih kapaciteta, kao i promovisanju mladih, neafirmisanih ili malo afirmisanih autora iz svih oblasti umetničkog stvaranja i delovanja.Koncerti, večernje predstave na otvorenom sa poznatim televizijskim licima, lagane večeri ispunjene čitanjem poezije, revije filmova na otvorenom, dečije predstave, plesni performansi, folklorni koncerti, večeri uz gitaru deo su onoga što publika u Vršcu ima priliku da vidi u toku avgusta meseca u okviru maifestacije Vršačko kulturno leto, kažu za portal eVršac, u Kulturnom centru Vršac.

Da podsetimo, u saradnji sa ambasadama raznih zemalja do sada su se u Vršcu, u okviru ove manifestacije, predstavile mnoge zemlje, a u planu je da se nastavi u tom pravcu sa ciljem prikazivanja drugih kultura u našem gradu. Vremenom Vršačko kulturno leto raslo, razvijalo se i zauzelo među sugrađanima sigurno mesto na mapi omiljenih lokalnih manifestacija.

Ono što je zadržalo jeste kreativnost i inovativnost u programskom segmentu i skoro već jednu deceniju uspeva da svojoj publici ulepša i upotpuni letnji period u Vršcu.

Prvi u nizu planiranih programa jesu Dani Italije, u periodu od 6. do 12. avgusta, koji se realizuju u saradnji sa Italijanskim Institutom iz Beograda.

Tada ć,  kako je najavljeno, u  prostoru Doma vojske svi zainteresovani moći će da pogledaju reviju italijanskog filma kao i izložbu „Živeo Kavandoli“.

- Od programa u prvoj sedmici očekuje nas još i nastup ruske grupe Perezvon, u Muzičkom paviljonu u utorak 7. avgusta od 20h, potom koncert legendi vršačkog roka iz zemlje i inostranstva; Nelu (Njujork), Gorki (Vankuver), Čapa (Pariz), Čole (Beč), Pop (Kikinda), Cole, Vale, Rile, Aca i mnogi drugi koji će nas provesti kroz istoriju rokenrola u našem gradu, u petak, 10. avgusta od 21h u prostoru Muzičkog paviljona. U subotu 11. avgusta od 20:30h, u dvorištu Doma vojske, publika će moći da pogleda večernju predstavu „Crveni šešir“ sa Minom Lazarević i Nadom Blam u ulogama, kažu za portal eVršac,  u Kulturnom centru Vršac.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije