Večeras projekcija dokumentarnog filma "Arsen, Karađorđević"

Večeras projekcija dokumentarnog filma "Arsen, Karađorđević"

Autor :  feb 14, 2019

Gradska biblioteka  večeras u 18 časova organizuje projekciju dokumentarnog filma "Arsen, Karađorđević".

Reditelj Boško Milosavljević i producenti - Milan Kićevac, Marko Beatović i Vladimir Backović - u saradnji sa akademikom SANU Dragoljubom Živojinovićem i Jugoslovenskom Kinotekom pokušali su da rekonstruišu životni put ovog zagonetnog srpskog ratnika.Ko je zapravo bio taj čovek?

Knez iz dinastije Karađorđević,  ovenčan  brojnim odlikovanjima - pripadnik legije stranaca u Vijetnamu i Alžiru, oficir Drugog argunskog kozačkog puka sa kojim je ratovao protiv Japanaca i istakao se u bici kod Mukdena 1905, komandant konjičke divizije u Balkanskim ratovima….

Čovek neverovatne hrabrosti, avanturista koji je obišao čitav svet ; njegove ljubavne afere služile su žutoj štampi u Petrogradu da podigne tiraž ali i opiše neverovatne događaje u kojima je knez Arsen učestvovao. Njegovi legendarni dvoboji obeležili su prelaz iz devetnaestog u dvadeseti vek kao jedno veoma opasno ali i neverovatno romantično vreme.

rsenkaradjev2019arsemn

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije