Šeste "Grožđebalske ulične trke" okupile brojne takmičare

Šeste "Grožđebalske ulične trke" okupile brojne takmičare

Autor :  sep 21, 2017

Tradicionalne šeste "Grožđebalske ulične trke" i ove godine okupile su brojne učesnike.

Organizator trka je Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) u saradnji sa Gradom, Turističkom organizacijom Vršac, Sportskim savezom Vršac, i uz podršku brojnih sponzora i volontera.

- Ove godine smo odlučili da ivedemo neke manje izmene u samoj organizaciji takmičenja. Želja nam je bila da okupimo što veći broj dece iz vršački vrtića, osnovnih i srednjih škola. Shodno tome nije bilo upućen poziv atletskim klubovima već su sva deca iz Vršca predstavljali svoje škole. Veoma dobar odziv imali smo decei na sam dan takmičenja i to najviše najmađih, odnosno predškolaca i đaka nižih razreda osnovnih škola. Upravo su oni koje želimo da animiramo da se bave sportom i da im trke, atletika, takmičenja i Grožđebal ostanu u lepom sećanju. Za sve predškolce obezbeđene su učesničke medalje i slatkiši, kaže za portal eVršac, trener VAK 1926 Alen Rizvić.

Iako nije bilo takmičara iz Atletskih klubova van Vršca, same trke uspele su da animiraju preko 240 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. 

Ovogodišnje takmičenje imalo je i jednu novinu a to je da su se svi takmičari borili za poena koji su u ukupnom plasmanu odlučili koja osnovna i srednja škola su ponele epitet najuspešnije škole.Tako je trofej za najbolju osnovnu školu ponela osnovna škola "Mladost", dok je najbolja srednja škola bila bila gimnazija "Borislav Petrov Braca".

- Trofej za najbolju osnovnu i srednju školu je zapravo ideja da deca na trkama predstave svoju školu, i da se kao jedan veliki tim bore za prva tri mesta koja su se bodovala. Na taj način smo pored induvidualnih uspeha želeli i da naglasimo ekipni uspeh, rekao je za portal eVršac, Alen Rizvić.

rezultatigut2017vs

Pobednica trke Erste banka seniori je Monika Vajda, dok je najbrži senior Dario Maticki.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije