Dorđević i Momirov podmladili KK "Vršac"
Odštampajte ovu stranicu

Dorđević i Momirov podmladili KK "Vršac"

Autor :  Branislav Bane Josimov dec 22, 2017

Velike nade srpske košarke Stefan Đorđević (19, 206) i Stefan Momirov (18, 198), svoj razvoj nastaviće u Vršcu.

Mladi reprezentativci Srbije u Milenijum stižu na pozajmicu iz FMP-a i još više će podmladiti najmlađi tim Košarkaške lige Srbije.

Na taj način Vrščani nastavljaju sa praksom dovođenja i afirmisanja mladih igrača započet prošlogodišnjim angažovanjem juniorskog srpskog reprezentativca Miloša Glišića.

Đorđević i Momirov bili su na listi želja Vršca još letos, ali su se sada stvorili uslovi da se stave na raspolaganje treneru Vladimiru Đokiću.

- Momirov se na taj način vraća u klub u kojem je napravio prve košarkaške korake.Veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu FMP-a koje nam je izašlo u susret u želji da veliki talenti srpske košarke stasavaju u našim redovima. Trudićemo se da im omogućimo vrhunske uslove za rad a imena trenera Đokića i njegovog pomoćnika Topića garancija su da će imati kvalitetan stručni rad, rekao je direktor Vrščana Aca Grujin.

Đorđević je rođen u Leskovcu, prve košarkaške korake načinio je u Zdravlju.

Decembra prošle godine potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, pred početak ove sezone prosleđen je na pozajmicu u FMP. Momirov je u avgustu 2015. Pristupio mlađim kategorijama Crvene zvezde. Pred početak ove sezone pozajmljen je FMP-u.

Obojica su bili deo juniorskog tima Crvene zvezde koji je 2016. godine u Berlinu stigao do finala juniorske Evrolige. Đorđević i Momirov debitovaće u dresu Vršca u južnobanatskom derbiju 13. kola KLS protiv pančevačkog Tamiša.

Foto: Crvena zvezda i Evroliga

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"