Održano Opštinsko prvenstvo u šahu za 2018. godinu za osnovce

Održano Opštinsko prvenstvo u šahu za 2018. godinu za osnovce

Autor :  mar 07, 2018

U Vršcu je prema instrukcijama ministarstva prosvete RS i u okviru turnira na čijem čelu je bio imenovani koordinator za takmičenja osnovaca u šahu velemajstor Boban Bogosavljević, održano Gradsko prvenstvo u šahu za 2018.godinu za učenike osnovnih škola.

Zanimljive šahovske borbe i nadmetanja vođene su od 10h na dalje i postignuti su sledeći rezultati, a iz svake od grupa prva tri takmičara/takmičarke plasirali su se na okružno takmičenje i osvojili medalje a prvoplasirani u svakoj od kategorija i pehare.

Svečana dodela odličja najuspešnijim mladim takmičarima obaviće se u četvrtak 08.03.2018. u 12 časova u prostorijama Hemijsko medicinske škole u Vršcu.

tabela sah djaci mart 2018 iyvestaj 7318 2018

Za izvanrednu organizaciju takmičenja i prijatan takmičarski ambijent zaslužni su pre svega koordinator velemajstor Boban Bogosavljević, član gradskog veća zadužen za sport Dejan Santrač, član veća zadužen za obrazovanje Veljko Stojanović i direktorka Hemijsko medicinske škole Snežana Ilić, kao i Sportski savez Grada Vršca.

Besprekorno je kao i uvek sudio i vodio turnir Zoran Stanimirović, predsednik šahovskog saveza Vojvodine, uz veliku i dragocenu pomoć vršačkog šahovskog sudije mk Petra Stajića. Velika pomoć su im bile sudije „na terenu“ pre svih fm Velibor Ćirjanić, mk Uzelac Čeda i mk Milić Ilija.

Okružno takmičenje za osnovce nas očekuje na istom mestu za dve ili tri nedelje a najnestrpljiviji su mladi šahisti da ponovo odmere snage i pokažu šta znaju.

Šah klub Bora Kostić Vršac čestita svim učesnicima na fer, kvalitetnoj i borbenoj igri, čestita svim pobednicima a posebno čestita polaznicima svoje šahovske škole koji su izvanrednim rezultatima pokazali da dobro rade i da su velika nada vršačkog šaha koji u njima ima svetlu budućnost. To su:

I razred:  Vladislav Stefan ( I mesto),

II razred: Njemec Lana i Daljević Milan (oboje I mesta), Vladislav Aleksa (II mesto),

III razred: Bućinac Luka (I mesto),

IV razred: Dragojević Aleksandar (III mesto)

VIII razred: Dragojević Marko (II mesto) i Dragana Belić (III mesto)

Uprava Šah kluba „Bora Kostić“ Vršac i njihov trener fm Boško Đonin im od srca čestitaju i žele puno uspeha na predstojećem okružnom takmičenju.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije