Košarkaši Vršca osigurali plasman na završni turnir ABA2 lige

Košarkaši Vršca osigurali plasman na završni turnir ABA2 lige

Autor :  Branislav Bane Josimov mar 22, 2018

Ubedljivim trijumfom protiv Teoda 91:67 (22:15, 32:17, 21:20, 16:15), košarkaši Vršca osigurali su plasman na završni turnir ABA2 lige.

Malo ko je očekivao da će Vrščani kao učesnici kvalifikacija za ABA 2 ligu i najmlađi tim takmičenja dogurati do završnog turnira.

Izabranici trenera Gorana Topića savladali su i poslednju prepreku na putu za Čačak i ubedljivim trijumfom protiv Teoda, kolo pre kraja, osigurali plasman na fajnal four. 

Pobeda Vršca nijednog trenutka nije dolazila u pitanje a da će biti izražena ubedljivom razlikom bilo je jasno početkom druge četvrtine kada je Ostojić trojkom kompletirao seriju 10:0 za do tada najubedljiviju prednost od 15 razlike (30:15).

Pašajlić je predvodio Vrščane, pogodio je 4 trojke u prvom poluvremenu, pratili su ga Momirov, Kutlešić i Đorđević.

Posle dvomesečne pauze na teren se uspešno vratio Jovović a svi igrači Vršca su se do kraja upisali u listu strelaca. U drugom poluvremenu su Vrščani razgalili publiku maštovitim kombinacijama, najveću prednost ostvarili su 25. minutu kada su vodili sa 25 razlike (66:41).

Gosti posle teškog puta i velikih problema nisu uspeli da nađu snage da do kraja odgovore na agresivnu igru Vršca i morali su da se zadovolje samo otporom koji su pružili u drugom poluvremenu.

Vršačka publika je na kraju ovacijama nagradila svoje ljubimce za najveći uspeh vršačke košarke koji je ostvaren poslednjih godina.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije