Veliko interesovanje mališana za sportsku školicu "Živi zdravo"

Veliko interesovanje mališana za sportsku školicu "Živi zdravo"

Autor :  apr 02, 2018

Sportska školica "Živi zdravo" koju u saradnji sa Sportskim savezom Vršac, besplatno, organizuje Grad Vršac za decu koja borave u vrtićima PU "Čarolija", prema rečima sportskih instruktora, naišla je na veliko interesovanje mališana.

- U prvih mesec dana realizacije besplatne školice sporta "Živi zdravo", odaziv mališana je 100%, i trenutno program fiskulture pohađa 360 dece. Adaptacija dece na režim treninga je prošla brzo i s zavidnim rezultatima, te su članovi ovog projekta vrlo zadovoljni, ističu organizatori.

Tokom prethodnog perioda deca su se upoznala sa prirodnim oblicima kretanja i vežbama oblikovanja, i imala su priliku da nauče formacije sa kojima će se susresti sa polaskom u školu. 

- Taj prvi set treninga je bio kombinovan dinamički i statički režim rada kao adaptacija i priprema mališana za prdstojeće poligone. Takođe, stručni članovi školice "Živi zdravo" već su počeli s upoznavanjem mališana s poligonima, koji im predstoje, kao i s rekvizitima koji su im neophodni za postizanje viših nivoa motoričkih sposobnosti. Rekviziti koje koriste predškolci su oprema najnovijih trenažnih tehnologija, istuču instruktori angažovani na realizaciji projekta.

skoloooo sport 2418 2018 vrtic

U narednom periodu, kako je najavljeo, članovi školice sporta i mališani baviće se i proračunima vazanim za težinu školskih torbi u odnosu na težinu deteta, kao i pitanjem koliko bi dete trebalo da provodi u školskoj klupi od početka pohađanja prvog razreda.

- Predviđeni obim treninga (svaka grupa dece po dva puta nedeljno) je odlično odrđen i ispunjen, zaključuju organizatori projekta.

Da podsetimo, Školica se realizije u cilju rešavanja deformiteta, gojaznosti i poboljšanja motoričkih sposobnosti najmlađih. Treninzi i edukativni programi u sklopu sportske školice "Živi zdravo" održavaju se u objektima PU Čarolija i besplatni su. Rukovodioci ovog programa su profesori sporta i fizičkog vaspitanja. 

Cilj školice "Živi zdravo" je da uz stručni rad animira decu i upozna ih sa sportskim aktivnostima, načinom sportskog života i postulatima zdrave ishrane

skolica ap 2018 vrtic yivi ydravo 2418

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije