Pavkov u Istanbulu odlično reprezentovao Srbiju, VAK 1926 i grad Vršac

Pavkov u Istanbulu odlično reprezentovao Srbiju, VAK 1926 i grad Vršac

Autor :  jun 16, 2018

Vrščanin Aleksej Fedor Pavkov, član Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926), ovogodišnji prvak Srbije i član reperezentacije Srbije, na svom prvom internacionalnom takmičenju -  Balkanskom  prvenstvu u Istanbulu, osvojio je šesto mesto.

Fedor je na Balkanskom  prvenstvu u Turskoj, dostojno branio boje svoje zemlje, VAK 1926 i grada Vršca.

On je u veoma jakoj konkurenciji, u trci na 400m zauzeo odlično 6.mesto, ali i zabeležio novi lični rekord  od 51,24sek.

- Takmičenje u Istanbulu je bilo veoma važno iskustvo za mene. Prezodovoljan sam pre svega činjenicom da sam dobio priliku da nastupam na Prvenstvu Balkana, ali i načinom kako sam istrčao trku, u kojoj sam dao sve od sebe da ostvarim što bolji plasman, kaže za portal eVršac,  prvi reprezentativac Vršačkog atletskog kluba 1926, Aleksej Fedor Pavkov.

pavkov istanbul 2018 turska VAK 1926

- Iako je svoju trku u Istanbulu istrčao kao prvoplasirani, Fedorovo vreme je bilo dovoljno za šesto mesto na takmičenju. Ne treba zaboraviti da je Prvenstvo Balkana bilo prvo Fedorovo takmičenje u nacionalnom dresu. To je osim njegovog ličnog uspeha i uspeha VAK 1926, ujedno i sjajna promocija i uspeh grada Vršca, koji je poslednjih godina mnogo uradio na poboljšanju uslova za treninge svih mladih atletičara,koji osim što ostvaruju odlične rezultate na stazama širom naše zemlje, ujedno na najbolji mogući način repezentuju svoj klub i grad Vršac, ističe trener VAK 1926 Alen Rizvić.

Da podsetimo, Fedor je na prvenstvu Balkana nastupio na poziv selektora juniorske reprezentacije Edina Zukovića.

- Sjajni rezultati Fedora, tokom ove, ali i prethodnih sezona u dresu Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926), kao i ovogodišnja titula prvaka države, odličan su pokazatelj izuzetnog i predanog rada. Vršački atletski klub ima odlične atletičare pred kojima je blistava sportska budućnost, i zbog toga je veoma važno da nastavimo istim tempom i u narednom periodu. Važno je da na tom putu, svi zajedno, uz podršku grada Vršca, nastavimo da bodrimo naše mlade takmičare, kaže za prvi vršački informativni portal, eVršac, predsednik VAK 1926 Nenad Habibović.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije