Vesti

Vlast objavila "rat" uzurpatorima i njihovim saradnicima

jun 29, 2016
Nove vlasti u Južnom Banatu, koje u gradovima i opštinama predvodi SNS, započeće "rat" sa uzurpatorima državne zemlje, ekskluzivno saznaje portal Evršac.

Uskoro smene funkcionera!

jun 29, 2016
Portal EVršac nezvanično saznaje u vrhu SNS za Južni Banat, da će uskoro biti pokrenuta inicijativa za smenu rukovodilaca Filijala i drugih državnih službi, zbog neispunjenja predizbornih obećanja .

Radomiru Andriću uručeno priznanje "Vasko Popa"

jun 29, 2016
Na svečanosti u Gradskoj kući u Vršcu, Radomiru Andriću uručeno je priznanje "Vasko Popa", za knjigu pesama "Osim jedne stvari", koju je stručni žiri proglasio najboljom u 2015. godini. Andrić je 22. dobitnik ove prestižne nagrade, koja se svake godine dodeljuje u Vršcu 29. juna, na dan rođenja vršačkog pesnika Vaska Pope. Stručni žiri u sastavu Milovan Vitezović, Duško Novaković i Dragan Jovanović Danilov jednoglasno je zbirku pesama "Osim jedne stvari" proglasio najboljom knjigom poezije u konkurenciji od 70 knjiga. Prema oceni žirija Radomir Andrić je na maestralan način, jezikom bliskim narodnom govoru, bez obzira na tragizam ljudskog postojanja umeo da iznese nadu "srca nagriženog sumnjama" da je svet, lepši i podnošljiviji ukoliko ga poezija učini humanijim. - U vreme globalizacije i uniformisanosti sveta, važno je da zastanemo i da se podsetimo da imamo umetnike svetskog glasa. Hemofarm Fondacija i iz tog razloga svim srcem istrajava na negovanju i na promovisanju značaja ove važne nagrade. Time s jedne strane, ispoljavamo svest o značaju poezije, ali i vrednosti pesnika, koji su naši savremenici. Trudićemo se da ostanemo podrška i oslonac pravu na kvalitenu pisanu reč i duhovni govor kroz poeziju." ,rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije. Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović napomenula je da je ovo veliki i važan dan za grad Vršac. - Čestitam Radomiru Andriću kao i svim dobitnicima nagrade na koje je Vršac ponosan i koji su grad učinili gradom poezije i kulture. Nadam se da će Vaskova poezija nastaviti da inspiriše i brojne pesnike u budućnosti, rekla je gradonačelnica Mitrović. Nagrada je ustanovljena 1995. godine , u znak poštovanja i sećanja na poznatog pesnika Vaska Popu. Osnivači nagrade su Agencija Đorđević i Društvo prijatelji Vršca uz podršku Opštine Vršac i Hemofarm Fondacije i uvek se dodeljuje na dan rođenja Vaska Pope.

Promocija knjige "O budućim ljudima"

jun 29, 2016
Gradska biblioteka Vršac, organizuje promociju knjige "O budućim ljudima", autorke Lorine Popi.

"Kost u grlu" u DOV-u !

jun 29, 2016
Dom omladine Vršac (DOV) u petak 1. jula, od 22 časa i 30 minuta, u letnjoj bašti, organizuje koncert grupe "Kost u grlu" , tribute Riblja Čorba. Ulaz je slobodan.

Tribine "Lice današnjice"

jun 29, 2016
Nakon velikog uspeha bloga "Lice današnjice" autora Stefana Mihajlovskog u narednom periodu biće održane tribine vezane za teme koje je svakog ponedeljka čitalo nekoliko hiljada ljudi na portalu EVršac. Najčitaniji tekst, tokom deset nedelja objavljivanja bio je "Može biti i Vaše dete" koji je govorio o vršnjačkom nasilju. 

"Rok pod kulom 3" u Tački susretanja

jun 29, 2016
Udruženje za promociju kulture nauke i umetnosti "Tačka susretanja", 30. juna sa početkom od 19 časova, u Salonu kod Porte (Zmaj Jovina 16) organizuje multimedijalno muzičko veče "Rok pod kulom" treći deo.

Sećanje na male ljude u Velikom ratu

jun 28, 2016
Gradski muzej u Vršcu je zajedno sa Savezom potomaka ratnika Srbije 1912–1920. pripremio izložbu fotografija, ratnih dnevnika, vojničkih pisama, dopisnih karata, spomenica i ostale građe, koja je pod nazivom "Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata" otvorena u Konkordiji i trajaće čitavog leta.
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2016 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30