Vesti

Elektrovojvodina: Isključenja električne energije u Vršcu

sep 28, 2016
Elektrovojvodina obaveštava svoje korisnike u Vršcu, da će u četvrtak 29. septembra, zbog radova na podizanju i premontaži DV stubova, kao i zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez napajanja električnom energijom ostati pojedine ulice u Gradu, kao i naseljena mesta.

Vrščanka Nevena Čolakov pokrenula humanitarnu akciju za pomoć Udruženju "Fizio Vršac"

sep 28, 2016
Vrščanka Nevena Čolakov, akademska slikarka i profesorka likovne kulture u OŠ "Mladost",  pokrenula je humanitarnu akciju, prodaje svojih slika, u cilju prikupljanja neophodnih novčanih sredstava, za rad i opstanak Udruženja "Fizio Vršac" koje radi sa decom i osobama sa invliditetom.

JUŽNI BANAT: Tužilaštvo pokrenulo predistražne radnje protiv Almeksa

sep 28, 2016
Kako saznaje portal "Južni Banat", Osnovno Tužilaštvu u Pančevu pokrenulo je predistražnje radnje protiv firme Almeks doo u vlasništvu Miroslava Alekse.

Evropski vikend posmatranja ptica u Vršcu

sep 28, 2016
BirdLife International i  Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije , i ove godine 1. i 2. oktobra u Vršcu, organizuju Evropski vikend posmatranja ptica – EuroBirdwatch 2016. Vršac je jedna od 27 sredina u našoj zemlji,  u kojima će ovaj događaj biti realizovan.

Obeležavanje Nacionalne nedelje dojenja u Vršcu

sep 28, 2016
Služba polivalentne patronaže vršačkog Doma zdravlja, povodom obeležavanja Nacionalne nedelje dojenja, organizovala je radionicu sa trudnicama.

Stevica Deđanski: Srbija između Rusije i Zapada – između nacionalnog interesa i nacionalne izdaje

sep 28, 2016
"Možda će i biti lepših vremena, ali ovo je naše", Žan-Pol Sartr Geopolitička dešavanja u svetu su uzavrela. Posle decenija relativnog ili bar prividnog mira sa ustaljenim poretkom i pravilima igre dolazi do eksplozije novih događaja. Gledajući iz perspektive Srbije, mi se tome sigurno možemo obradovati. U proteklim vremenima dominante zemlje su bile one koje su Srbiju i srpski narod dovele na ivicu opstanka. Nema potrebe za elaboriranjem šta nam je sve urađeno od sankcija, proterivanja Srba, bombardovanja, otimanja dela zemlje pa sve do dovođenja na vlast marionetske vlade pre 16 godina koja je rasprodala, pokrala i uništila sve što je Srbija još uvek imala. Kada to sve znamo nema potrebe ni objašnjavati šire da bi nam svaka promena dobro došla. Ako promena bude takva da se prvi put u istoriji pre vremena direktno ne mešamo u sukobe velikih sila i ako naša jedina istorijska zaštitnica Rusija i prijatelj Kina nastave da rastu kao geopolitički igrači, mi smo onda svakako u dobitku. I jedno i drugo se upravo dešava.

Otvaranje prvog vetroparka u južnom Banatu!

sep 27, 2016
Novosagrađeni vetropark "La Piccolina" u blizini Vršca, u selu Zagajica, svečano će biti otvoren i pušten u rad, u ponedeljak 3. oktobra. Reč je o drugom po redu vetroparku koji je izgradila kompanija MK-Fintel Wind, a koji ujedno predstavlja i prvi vetropark u Južnom Banatu.

PORTAL JUŽNI BANAT: Dokazano kako varaju državu - Umesto jabuka sade kukuruz i suncokret (FOTO)

sep 27, 2016
Novi portal juznibanat.rs objavio je danas da će nakon izveštaja republičke poljoprivredne inspekcije sa terena u Gradu Vršcu u vezi obradivog poljoprivrednog zemljišta neki od najvećih poljoprivrednika ostati bez ugovora o pravu prečeg zakupa na 20 godina.
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2016 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30