Na putevima južnog Banata na snazi treći stepen dežurstva

Na putevima južnog Banata na snazi treći stepen dežurstva

Autor :  jan 11, 2017

Okružni štab za vanredne situacije zasedao je danas, izvršena je analiza stanja na terenu Južnog Banata, članovi štaba podneli su izveštaj o dosadašnjem delovanju.

Redovna odbrana od zagušenja ledom na reci Tamiš, a debljina leda kreće se u intervalu od 8 do 10 cm.

Na putevima Južnog Banata na snazi je treći stepen dežurstva, angažovani su svi potrebni kapaciteti, visina snežnog pokrivača je do 5 cm, čišćenje se redovno odvija, kolovoz je vlažan, putevi su prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano.

Obustave saobraćaja nije bilo i stanje je redovno, napajanje strujom je stabilno i nema isključenja, epidemiološka situacija se kreće u pravcu smanjenja obolelih i nema indicija za proglašenje epidemije. Školski raspust neće biti produžen.

Načelnica Danijela Lončar još jednom je zamolila sve građane da usled nepovoljne hidrometeorološke situacije praćene snegom i veoma niskim temperaturama koja je zahvatila Južnobanatski upravni okrug, bez preke potrebe ne kreću na put jer se saobraćaj i dalje otežano odvija, a ukoliko su prinuđeni, da svoju vožnju prilagode vremenskim prilikama i uslovima puta.

- Takođe apelujem da za klizanje građani koriste javna klizališta, a ne zaleđene reke i kanale, a vlasnici plovnih objekata i čamaca nađu način i oslobode iste od leda i preduprede štetu koja će nastati po otapanju i odvajanju leda.I još jednom upićujem apel za pomoć onima koji su napušteni, stari, bez adekvatne obuće i odeće.
Nalazimo se pred još jednim ispitom humanosti, sigurna sam da ćemo ga položiti, kaže danijela Lončar.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31