Krivične prijave zbog kafe bara "Scena" - Nelegalan rad i falsifikati

Krivične prijave zbog kafe bara "Scena" - Nelegalan rad i falsifikati

Autor :  jun 15, 2017

Grad Vršac podneće krivične prijave protiv odgovornih lica i njihovih saučesnika zbog nezakonitog poslovanja kafe bara "Scena", koji je do pre neki dan radio u donjem foajeu Narodnog pozorišta "Sterija".

Kako je potvrđeno portalu eVršac, zakupac ovog prostora u javnoj svojini bila je firma "Icom New Technologies", koja je u blokadi oko tri godine, ima zabranu raspolaganja računima i čiji je vlasnik već godinama u inostranstvu, o čemu smo već pisali. Govori se da je zbog dugova u bekstvu, ali nismo u mogućnosti da to proverimo.

icom1

Ugovor o zakupu, 18. decembra 2012. godine, potpisali su jedini vlasnik i zastupnik firme Danijel Tismenar i tadašnji predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković. Živković je ovaj lokal često koristio za svoju promociju i promociju benda "Svi predsednikovi ljudi" u kojem je frontmen.

icom6

Međutim, u dokumentima se nalazi i Aneks ugovora koji su 26. februara 2014. godine potpisali tadašnji zamenik predsednika Opštine Zoran Tomić i Srđan Kanački, koji nije legitimni zastupnik firme (što se u APR lako da proveriti), a u javnosti se predstavlja kao Tomićev kum. Suština Aneksa je oprost dugova na bazi navodnih ulaganja zakupca u vlasništvo zakupodavca i predstavljanje tekućih kao investicionih ulaganja. Čak se i pečat na Aneksu ugovora razlikuje od pečata na Ugovoru.

Kanackiulaganje1

Kanackiulaganja

Kanackiulaganje2

Kako portal eVršac nezvanično saznaje, kompletan ugostiteljski posao u kafe baru "Scena" vodio je upravo Kanački, na koga se ranije vodila i firma "Icom New Technologies", dok je nije prebacio na Tismenara i promenio adresu sa Trg Nikole Pašića 13 u Beogradski put bb. Ako malo bolje pogledate pečat iznad, videćete staru adresu firme, koje na pečatu na Ugovoru nema. On je sa prethodnim zakupcima pregovarao o preuzimanju posla, što su nam oni i potvrdili, a i pred rukovodiocima Pozorišta predstavljao se kao punomoćnik zakupca, što nikada nije dokumentovao. Da je zastupnik, verovatno bi imao i pravi pečat.

icom4

Kanački je 27. marta 2014. godine, na adresi NP "Sterija" (Svetosavski trg 6), registrovao ugostiteljsku radnju "Scena Music Bar", koja je, prema podacima sa APR, prestala sa radom 23. decembra 2015. godine. Ova preduzetnička radnja nikada nije imala ugovor sa NP "Sterija" o zakupu donjeg foajea, što nam je u Pozorištu i potvrđeno.

Pre toga, APR je 14. juna 2013. godine doneo Rešenje o obustavljanju postupka promene podataka u firmi "Icom New Technologies", koju je zatražila bivša Tismenarova žena Danijela, jer je ona odustala od registracione prijave, što je i objavljeno na sajtu Agencije. Danijel je tada već bio van zemlje, a osnov po kojem se Danijela Tismenar obratila Agenciji nije poznat. Ona nije vlasnik, a nije ni zastupnik zakupca pozorišnog foajea.

Prema nezvaničnim informacijama, kafe bar "Scena" nije imao fiskalnu kasu, pazari nisu uplaćivani na račun firme, konobari su angažovani bez ugovora i isplaćivani u kešu, a gotovinom je na blagajni Pozorišta plaćan i zakup foajea, što je niz krivičnih dela.

Pozivamo sve nadležne državne organe da reaguju.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30