Vršačko tužilaštvo na ekskluzivnom godišnjem odmoru?

Vršačko tužilaštvo na ekskluzivnom godišnjem odmoru?

Autor :  jun 16, 2017

Vršački tužioci, umesto da se pozabave aferama koje su proteklih godina znatno uticale na put kojim će se naš grad kretati, prave skupe proslave u vinarijama u Gudurici.

Osnovni tužilac u Vršcu Tihomir Bata Knežević, poznat po hedonizmu, okupio je danas u Gudurici, u ekskluzivnoj vinariji "Selekta", eminentne zvanice, državne službenike iz pravosuđa i drugih struktura. Naređane limuzine ostavile su Guduričane u čudu.

Javno pozivamo javnog tužioca u Vršcu da se, umesto organizovanja zabava, pozabavi društvenim zbivanjima koja mirišu na korupciju, poput afera "Lamp", "Fondacija", "SBB", "Bazen", "Scena"... ili prevelikim plaćanjima bivših lokalnih vlasti prema preduzećima kojima su rukovodili članovi njihovih grupa građana.

"Lamp"

Skupština Opštine Vršac usvojila je pre nekoliko godina "Elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta po ceni manjoj od tržišne cene putem neosredne pogodbe". Isti "elaborat", na inicijativu Vršca, usvojila je i Vlada Republike Srbije.

Na osnovu pomenutog Elaborata, inostrana kompanija "LAMP East", 27.jula 2011. godine, neposrednom pogodbom, kupila je 12.000 kvadrata državnog zemljišta u Tehnološkom parku, po ceni manjoj od one na koju je Država procenila kvadratni metar ovog savremenog i kompletno infrastrukturno opremljenog industrijskog građevinskog zemljišta.

Osnov "elaborata" bilo je zapošljavanje 120 radnika. Na dan otvaranja fabrike najavili su da će odmah zaposliti 56 radnika, a ostale kasnije. Prema našim saznanjima, u ovoj firmi nikada nije bilo zaposleno više od 28 radnika. Firma je ugašena, banke prodaju i fabriku i mašine i plac.

"Fondacija"

Pitanje koje interesuje Vrščane, atrebalo bi i Tužilaštvo, glasi: Kako je Fondacija Hemofarm postala vlasnik nekretnina širom Grada, vrednih nekoliko desetina miliona eura? Podpitanje bi glasilo: Kolika je šteta po Grad i budžet, s obzirom da je Fondacija zadnjih 20 godina gazdovala nekada gradskim nekretninama? Pitanje je i zašto je Fondacija Hemofarm postala vlasništvo Štade umesto Grada Vršca?, a ništa manje bitno je i pitanje kako su, od koga i po kojim cenama pojedinci otkupili ili na više godina zakupili deo imovine Fondacije?

"SBB"

Afera "SBB" dokazuje da ugovori pomenutoj grupaciji nisu jača strana, tako da bi Tužilaštvo u ovom postupku imalo lak zadatak. Opština Vršac i SBB potpisali su 2005. godine Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji je po suštini i osnovi nezakonit, čija je sadržina neistinita, ugovor kojim je SBB-u omogućena znatna imovinska korist, kojim se maskira legalizacija postojeće divlje gradnje, koji ukazuje na moguću korupciju i zloupotrebu, a sve na štetu Grada, građana i državne kompanije Telekom. Ozbiljno je pitanje i zbog čega su im pojedinci iz vlasti, pod okolnostima čije pojedinosti treba da utvrdi upravo Tužilaštvo, obezbedili da svoju mrežu do određenih delova grada sprovedu preko javnog gradskog osvetljenja.

O aferi "Scena", poštovano Tužilaštvo, možete da se informišete u našoj arhivi, a mi od Vas očekujemo da nam date odgovore na brojna pitanja. Evo jednog za primer: Zašto je prevoz učenika na teritoriji Vršca, na godišnjem nivou, bio skuplji od prevoza učenika u Beogradu...čim dobijemo odgovor na ovo, postavićemo i nova pitanja.

"Hedonizam"

Biće vremena i za zabave i hedonizam, druže Kneževiću, ali prvo se, samoinicijativno, pozabavite "poslovima" državnih službenika zbog kojih su investitori zaobilazili naš grad, a koji su, na očigled svih sugrađana, stvorili velike poslovne imperije, iako su u službu ušli, što bi narod rekao - "bez gaća".

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30