Vršačka kasarna još uvek pod znakom pitanja

Vršačka kasarna još uvek pod znakom pitanja

Autor :  Aleksandar Čupić avg 03, 2017

Kompleks vojnih objekata u Vršcu navodno je prodat pravnom licu iza kojeg, opet navodno, stoji tajkun Milan Popović. Zašto navodno? Zato što nema dokaza da li je kupoprodajni ugovor uopšte zaključen. 

Da jeste, isti bi morao biti dostavljen Poreskoj upravi, Lokalnoj poreskoj administraciji radi razreza poreza na imovinu, kao i službi za katastar. Tamo ga nema. Da li je u pitanju pravno lice koje u našoj državi ne plaća porez?
Javnost intrigira ko je novi vlasnik kasarne, ali i logično pitanje: "Šta će tamo biti?". Jer, ako je Popović zaista kupio vršačku kasarnu, sasvim je moguće da će ovaj kompleks nastaviti da propada poput drugih nekretnina koje je kupio u Vršcu i okolini.

Da podsetimo, Popović je vlasnik Mlina u Straži. Brojni posetioci muzičkog festivala koji je nedavno završen svedoče nam da nekadašnje zdanje, kojim su se Vršac i Vojvodina dičili - propada. 

Isti slučaj je i sa kapitalnom zgradom u bulevaru Žarka Zrenjanina, između Poreske uprave i Konkordije. U ovoj zgradi nekada je bila banka, potom i škola, a sada, uprkos najavama novog vlasnika o otvaranju doma za nezbrinutu decu - propada.

Hotel "Villa Breg", prema najavama na njihovom sajtu, zatvara se 1. oktobra. Neki kažu da nije profitabilan, tačnije da nije "zaživeo", a drugi da se zatvara zbog nadolazeće sezone grejanja. 

Ni sudbina televizije "Banat", koju je takođe od Fondacije "Hemofarm" kupio Popović, nije jasna. Te kupuju, te ne kupuju novu opremu, te povećavaju broj radnika, plate, sele se u "Villa Breg"...istina je da ova televizija nikada nije imala manje zaposlenih i da situacija nikada nije bila teža. 

Da li je moguće da Popović, koji barata tolikim novcem, investira bez vizije, bez cilja? Da li je moguće da kupuje samo da bi prodao? Ako je tako - onda su mnoge stvari jasnije...

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31