Vršac ponovo izrađuje dokumentaciju za olimpijski i dečji bazen pored jezera

Vršac ponovo izrađuje dokumentaciju za olimpijski i dečji bazen pored jezera

Autor :  ekapija.rs avg 07, 2017

Nakon mnogobrojnih najava prethodnih godina, Vršac bi u narednom periodu mogao da konačno dobije dugoočekivane otvorene bazene nadomak jezera. 

Otvoreni bazeni u Vršcu nalaziće se u kompleksu rekreativne zone oko jezera, a planirana je izgradnja olimpijskog i dečijeg, sa pratećim tehničkim prostorom.

Na ovom prostoru ranije je izgrađena bazenska školjka olimpijskog bazena dimenzija 50*25 metara, sa dubinom od dva metra, ali su radovi zaustavljeni, zbog odstupanja položaja objekta olimpijskog bazena na lokaciji. Nakon toga, izrađen je novi Urbanistički projekat (u junu 2017. godine), na osnovu koga se projekat sada nastavlja.

Trenutno je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije, a taj posao je, nakon sprovedenog tendra, poveren Nikoli Milojeviću, arhitekti iz Jagodine, sa kojim je 18. jula Grad Vršac potpisao ugovor.

Ugovorena vrednost izrade tehničke dokumentacije je 1,150 miliona dinara, a rok za izradu 35 dana od dana potpisivanja ugovora.

Iz Urbanističkog projekta Planirane dimenzije dečijeg bazena su 10*15 m, sa dubinom vode 33-50 cm. U bazenu će biti postavljene vodene igre i druga oprema za zabavu dece. Bazenska školjka se oblaže PVC membranom.

Premda se završetak olimpijskog bazena u Vršcu najavljuje nekoliko godina unazad, i dalje nije poznato kada će Vrščani moći da uživaju na tom kompleksu. U lokalnoj samoupravi eKapija danas nije uspela da dobije odgovor za kada je tačno planiran nastavak radova. 

U Vršcu je, inače, tokom ove godine planirano nekoliko kapitalinih investicija, o čemu je naš portal pisao početkom godine, a tada su najavljena i značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Za kapitalne investicije iz budžeta grada je u 2017. planirano ukupno oko 287 miliona dinara. Između ostalog, novac će biti uložen i u drugu fazu izgradnje otvorenog olimpijskog bazena - 24,7 miliona dinara, rečeno je ranije za portal eKapija.rs.

Izgradnja bazena deo je projekta kompletnog uređenja turističkog kompleksa jezera u Vršcu.

Izvor: ekapija.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31