Popović dokazao tvrdnje da radi protiv lokalne samouprave u Vršcu

Popović dokazao tvrdnje da radi protiv lokalne samouprave u Vršcu

Autor :  Aleksandar Čupić avg 08, 2017

Direktor hotela "Villa Breg" Zvezdan Milanović obavestio je Crveni Krst u Vršcu da zbog zatvaranja neće više biti u mogućnosti da isporučuju namirnice i vrše plaćanja potrebna za produžetak rada Narodne kuhinje, a potom ih je uputio da se obrate lokalnoj samoupravi "koji bi trebali da budu u mogućnosti da pomognu".

- Ako već imaju sredstava da finansiraju portale koji pljuju Milana Popovića sigurni smo da će moći da obezbede i sredstva za nastavak rada Narodne kuhinje, napisao je smišljeno Milanović. Ali, izgleda da nije dovoljno razmislio kada je ovo pisao. 

Da li je Milan Popović do sada finansirao rad Narodne kuhinje zbog sebe i ljudi, ili da bi ga lokalna samouprava i lokalni mediji veličali? Da li je zbog takvog odnosa prema javnošću TV "Banat", čiji je Popović vlasnik, protekle decenije dobijala milionske subvencije? 

Inače, televizija "Banat" ove godine nije dobila sredstva na javnom konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja - zato što nije ni konkurisala. Da li su i za to krivi lokalna samouprava i drugi lokalni mediji? Ili neko Milanovo "čedo" nije ispunilo obećanja? 

Žargonom rečeno "da otvorimo karte"...

Zaista Milane, šta je bio tvoj osnovni motiv da finansiraš rad Narodne kuhinje? I koji ti je motiv da u svim medijima širom Balkana objavljuješ tužbe i tokove parnica protiv svoje bivše žene? I koji ti je motiv da preko Narodne kuhinje blatiš lokalnu samoupravu koja ti je toliko puta izlazila u susret?

Razmišljajući o tvojoj pojavi, koja je u startu bila pokrivena misterijom i "anonimnošću", shvatio sam da se tvoji veliki poslovni aranžmani u Vršcu poklapaju sa vremenom kada su Vršcem vladali Pokret VRER i Čedomir Živković, koji je tada bio i predsednik Upravnog odbora Fondacije "Hemofarm". Da nisi ljut što oni više ne vladaju?

Milane, ko je i zašto ubedio naivne Nemce da ti hotel od 11 miliona evra prodaju za petinu vrednosti? Ko te je i zašto ubedio da od naivnih Nemaca kupiš TV "Banat"? Kako si se odužio?

O hotelu, poslovanju, grejanju...

Milanović dalje Crvenom Krstu poručuje "ukoliko lokalna samouprava odbije vaš zahtev, molim da nam se ponovo javite kako bi smo probali da organizujemo sredstva iz nekog drugog izvora".

Prvo, Popović ima sve uslove da nastavi da donira Crveni Krst ukoliko to želi. Zatvara se hotel "Villa Breg" kao objekat, ne zatvara se privredno društvo "Breg" koje se vodi kao vlasnik hotela. Ne zatvara se ni privredno društvo "Celanova Capital" koje je vlasnik firme "Breg" i koje je takođe registrovano na adresi hotela. Takođe, ne zatvara se ni "AMDICO INTERNATIONAL LTD" sa Kipra, koje je vlasnik firme "Celanova Capital", a kojim upravlja Milan Popović.  

Skraćeno - zatvaraju hotel iz ko zna kojih razloga, pa to koriste da lokalnu samoupravu u Vršcu prikažu kao odgovornu što Popović više ne želi da daje donacije za rad Narodne kuhinje. Sećam se i javnog napada Pokreta VRER na Crveni Krst baš zbog Narodne kuhinje, kada se Popović odnekud pojavio kao spasilac...  

Ovo su sve dokazi javnoj tvrdnji da Popović otvoreno radi protiv lokalne samouprave u Vršcu i da nije onakav kakvim ga "mediji" prikazuju.

Pitanja Milanoviću kao odgovornom licu

1. Zašto se zatvara hotel "Villa Breg"?

2. Da li je istina da troškovi grejanja prevazilaze zaradu hotela?

3. Šta vlasnik planira sa objektom hotela posle zatvaranja?

4. Koliko ima zaposlenih u hotelu?

5. Koliko Vrščana ima zaposlenih u hotelu?

6. Koliko zaposlenih čini upravu hotela?

7. Koja je prosečna plata zaposlenih u hotelu?

8. Koja je prosečna plata zaposlenih u upravi hotela?

9. Da li zaposleni u hotelu imaju sindikat?

10. Kakva je sudbina zaposlenih u hotelu?

11. Koji državni službenici su imali/imaju popust u hotelu "Villa Breg" i čime su to zaslužili?

Nastaviće se...

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31