Tokom prethodnog perioda više od 60 požara u Vršcu

Tokom prethodnog perioda više od 60 požara u Vršcu

Autor :  avg 09, 2017

Vatrogasne jedinice u Vršcu ovoga leta bore se požarima. Samo tokom jula i u prvim danima avgusta, u Vršcu je registrovano 65 požara. Poređenja radi, prošle godine u istom periodu , Vatrogasne ekipe intervenisale su svega 19 puta.

{loadposition baneruvesti

S obzirom na činjenicu da je ove godine od ukupno 65 požara, čak 55 bilo na otvorenom prostoru i to uglavnom na obradivim površinama, u Vatrogasnoj službi apeluju na poljoprivredne proizvođače da nikako ne pale ostatke na njivama, jer je u velikom broju slučajeva upravo to bio uzrok požara.

Materijalna šteta se još uvek utvrđuje, ali na svu sreću, uglavnom je svedena na minimum i to zahvaljujući pre svega pravovremenim i požrtvovanim intervencijama vatrogasaca spasilaca VSJ Vršac.

Ipak bilo je i onih požara koji su uzrokovali veću materijalu štetu, kao u slučaju požara na neovršenoj parceli žita u ataru sela Vojvodinci koji se desio 4.jula, i kada je izgorelo oko 10 Ha žita na jedinstvenoj parceli od preko 50 Ha. I u tom slučaju intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje požara na celu parcelu i na taj način je sprečena značajnija materijalna šteta.

Još jednom apelujemo na sve građane da stalno, a naročito u periodu visokih spoljnih temperatura, vode računa i ne vrše paljenje vatri , bilo na obradivim njivama, nakon skidanja useva, bilo da drugim mestima na otvorenom.

Važno je istaći da je sve ovo zabranjeno i Zakonom o zaštiti od požara, te da se izlažu opasnosti da se protiv njih podnesu prekršajne prijave.Takođe apeluje se da se u slučaju uočavanja požara o tome obaveste Vatrogasna Spasilačka Jedinica na telefon 193 koja će na bezbedan način pokušati da požar ugasi.

Slična situacija sa požarima je i na području čitavog Južnog Banata , gde su tokom poslednjih mesec ipo dana vatrogasne jedinice intervenisale čak 284 puta od čega su 259 puta intervenisali zbog požara, a u istom period prošle godine bilo ih je 130.

Izvor: Južni Banat

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31