ZBOG AFRIČKE KUGE SVINJA POJAČANA KOTROLA NA PRELAZU VATIN: Na snazi zabrana unošenja svinjskog mesa i mesnih proizvoda

ZBOG AFRIČKE KUGE SVINJA POJAČANA KOTROLA NA PRELAZU VATIN: Na snazi zabrana unošenja svinjskog mesa i mesnih proizvoda

Autor :  avg 24, 2017

Na graničnom prelazu Vatin tokom juna i jula meseca povećan je broj putnika i promet robe. Većih zadržavanja i pored toga nema, ali se ovih dana vrši pojačana kontrola putničkih vozila zbog pojave afričke kuge svinja, koja je registrovana u susednoj Rumuniji.

Uprkos činjenici da konstanto raste broj putnika i putničkih vozila koja ovde prelaze granicu, i da većina rumunskih državljana koristi ovu rutu za odlazak na odmor, većih zadržavanja na graničnom prelazu nema, bar kada je u pitanju putnički saobraćaj.

Određenih zadržavanja ima samo u teretnom saobraćaju, zbog male protočne moći prelaza.

- Pošto se radi na jednoj izlaznoj i dve ulazne trake pa se u situaciji kada kolege iz Rumunije vrše detaljnu kontrolu teretnih vozila stvara se taj neki čep, u smislu većeg broja vozila, koja ulaze u zonu između dva granična prelaza i onda se praktično odražava na mogućnost dolaska i prolaska novih teretnih vozila, kaže za RTV, Jovica Nikolajev, koordinator poslova Carinarnice Vršac.

Ovih dana na svim graničnim prelazima sa Rumunijom vrši se pojačana kontrola putmičkog saobraćaja zbog pojave afričke kuge kod svinja registrovane i u ovoj zemlji, pa pri ulasku u Srbiju važi obaveza detaljnog pregleda vozila, jer je na snazi zabrana unošenja svinjskog mesa i mesnih proizvoda u našu zemlju.

- Do sada nismo imali zaplena jer smo blagovremeno informisali i putnike koji dolaze a i pretpostavka je da i u Rumuniji ta informacija postoji, tako da nismo imali slučajeve zaplene, rekao je Nikolajev.

I pored pojačanih kontrola, zadržavanja na Graničnom prelazu Vatin bila su najduže 20-ak minuta, i to vikendom kada veći broj građana Srbije odlazi u Rumuniju, a rumunski državljani posećuju Vršac i okolna mesta.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, broj putnika u junu 2017. povećan je za 25, odnosno vozila za 44 odsto, dok je u julu zabeležen porast broj putnika od 9, odnosno 64 odsto kod putničkih vozila.

Izvor: RTV (južnibanat,rs)

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31