Đaci Poljoprivredne škole "Vršac" na studijskom putovanju u Nemačkoj

Đaci Poljoprivredne škole "Vršac" na studijskom putovanju u Nemačkoj

Autor :  sep 18, 2017

Učenici Poljoprivredne škole "Vršac" Snežana Lukačev i Jovanović Kosta maturanti smera Poljoprivredni tehničar otputovali su na studijsko putovanje u Nemačku.

Organizator putovanja je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zajedno sa Kancelarijom za poljoprivredu i ruralni razvoj Štutgartskog okruga.

Učešće na putovanju pored predstavnika ovog Sekretarijata, pomoćnika pokrajinskog sekretara Mladena Petkovića i Predraga Rajića, uzimaju i najbolji đaci petnaest srednjih poljoprivrednih i mešovitih škola sa prostora AP Vojvodine, kao i njihovi profesori.

- Ovo tradicionalno putovanje plod je uspešne saradnje Nemačke pokrajne Baden-Vinternberg i pokrajne Vojvodine.Naši učenici potpuno besplatno a o trošku Nemačke obilaze najbolje primere dobre poljoprivredne prakse, domaćinstva, fabrike i agroindustrijski kompleks u trajanju od 7 dana, kaže direktor škole Srđan Kliska.

Tokom studijskog boravka, učesnici putovanja će obići Poljoprivredni školski centar u Kupfercelu, gde će u neposrednoj komunikaciji saznati više o obrazovnom sistemu koji se tiče poljoprivredne struke u Nemačkoj, zatim kompaniju „Džon Dir“ u Manhajmu, giganta na polju proizvodnje poljoprivrednih mašina. Pored toga, delegacija će biti primljena na visokom nivou u Vladi Štutgartskog okruga, Skupštini Baden – Virtemberga, Generalnom konzulatu Republike Srbije u Štutgartu.

Studijski boravak u Nemačkoj činiće i posete brojnim poljoprivrednim gazdinstvima i malim prerađivačkim kapacitetima.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31