Pajtić ubio Jelenka za ćef Igora Furdike!?

Pajtić ubio Jelenka za ćef Igora Furdike!?

Autor :  Embargo.rs sep 19, 2017

Čime neko može da zasluži, da se zbog njega prolije krv jelena kapitalca vrednog skoro tri miliona dinara, pokloni zlatan sat, supruzi zlatnu ogrlicu i sve to zaokruži večernjim bahanalijama daleko od očiju i ušiju javnosti?! Pajtić je i to mogao da priušti političkim saveznicima, piše portal embargo.rs.

Na oproštaju od vernog prijatelja, slovačkog ambasadora u Srbiji, Igora Furdike,koji je u Srbiji bio ambasador od 2005-2010.godine, Pajtićeva vlada  i njegov politički satelit i  potpredsednica Vlade AP, Anna  Tomanova Makanova, kao „večiti predsednik“ Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine ( NSSNM) do te mere su pokazali snishodljivost prema odlazećem ambasadoru da je to prevazišlo sve okvire dostojanstva jedne zemlje i lepog ponašanja!?, piše portal embargo.rs.

Ambasador Igor Furdik

U informaciji koju je članovima slovačkog Nacionalnog saveta napisala i potpisala predsednica saveza, Ana Tomanova Makanova, do detalja opisuje dirljiv rastanak sa ambasadorom Furdikom u kabinetu vojvođanskog premijera, Bojana Pajtića… Samo što suze nisu potekle!

Ana Tomanova piše svojim članovima u savetu, kako su posle gomile kurtoaznih reči zahvalnosti njegovoj ekselenciji na podizanju kulturno-umetničkog nivoa Slovaka u Vojvodini i svakoj drugoj vrsti pomoći, ona i premijer Pajtić, onako spontano, rešili da posebno nagrade Igora Furdiku, odnosno da ispune njegovu veliku želju kao pasioniranog lovca: da mu omoguće da ubije jelena kapitalca, (kasnije su priznali da je to bilo u lovištu u Baču) koji košta bar dva miliona dinara!!! Ali tu nije bio kraj poklonima: plus zlatan sat za njega, a za suprugu zlatna ogrlica!? Kao da im je ovaj ambasador doneo slobodu,a ne bio u diplomatskoj misiji zaštite interesa svoje zemlje?, piše portal embargo.rs.

Alfa i omega svih dosadašnjih mućki, Ana Makaknova predsednica Nacionalnog saveta Slovaka

Pajtić se odmah složio da i to, kao i svi drugi računi Nacionalnog saveta Slovaka u Vojvodini  ide na teret pokrajinskog budžeta: uostalom, to je i bila njegova ideja političkog uzdizanja nacionalnih manjina, finansijsko pomaganje, ali samo i isključivo kao podrška na izborima Demokratske stranke! Zato je i Ana Tomanova nagrađena, pa je  osim funkcije potpredsednika vlade AP Vojvodine bila i potpredsednica DS-a i bila je veoma aktivna u svim kampanjama DS-a na teritoriji Vojvodine.

Ali, to nije bilo sve, kad je u pitanju nagrađivanje za više nego uspešnu saradnju slovačkih diplomata u Srbiji i pokrajinske vlade Bojana Pajtića. Opet, na predlog Ane Tomanove, sa čime se odmah složio premijer Pajtić, da se zlatni pokloni daju i drugim  zaslužnima iz redova organa AP Vojvodine: „ koji su za 7 godina rada Nacionalnog saveta slovačke manjine kao naša produžena ruka pomogli u realizaciji projekata i svih drugih planova i kasnijem fiannsijskom obračunu „ rekla je na tom sastanku Ana Tomanova Makanova!, piše portal embargo.rs.

Slovački ambasador Igor Furdika i Bojan Pajtić u vladi APV

Rešeno je, da će čitav projekat, lova, zabave posle lova i da sastavljanje  spiska osoba – saradnika iz pokrajinskih organa i ustanova koji će dobiti zlatne poklone, voditi i realizovati pravnica Ildiko Hajbvajs, sekretarka Odbora za kadrovska pitanja APV.

Nikoga na tom saastanku, ponajmanje premijera Bojana Pajtića nije zanimalo kako će u budžetu pravdati plaćanje ubistva jelena kapitalca, zabavu i prenoćište za vesele učesnike, a pogotovo kupovinu zlata na ime poklona  „zaslužnim pojedincima“. Istina, kako je kasnije utvrdio, Pavel Surovi, član Nacionalnog saveta Slovaka, zlato je plaćeno sa računa ovog Saveta, odlukom njihove predsednice Ane Makanove, bez obzira što se ona kasnije retroaktivno pokrivala nekom,opet njenom odlukom, kada je izveštaj tražila Agencija za borbu protiv korpucije!? Ni ona ni Pajtić nisu mnogo te 2010.marili za zakon, jer su bili skoro kao mali bogovi u Vojvodini i radili su bukvalno šta su hteli?!,piše portal embargo.rs.

Bojanu Pajtiću je lično Ana Makanova uručila zlatnu plaketu povodom 10 godina rada Nacionalnog saveta Slovaka

-I kako to obično biva, vernom prijatelju Demokratske stranke ( da li i Srbije uopšte?!, prim.aut.teksta) Igor Furdika je uživao u lovu na jelena kapitalca, koji vredi čitavo malo bogatstvo – tvrdi upućeniji sagovornik Embarga iz Vojvodine.

– Tek kasnije, kada je pukla bruka i afera sa lovom na jelena kapitalca i zlatne poklone, Ana Makanova je priznala da je lov organizovan u reviru Bač i da je tamo bila i specijalna večera sa pratećom zabavom za uvaženog gosta. Nemamo informacija kako je likvidirana nesretna životinja po želji Furdike, da li u čeki ili u poteri goniča? Tek, sigurni smo, da su rogovi jelena kapitalca završili tamo gde je i bila želja „uvaženog“ gosta: u trofejnoj sali doma Igora Furdike. Ni njega, niti njegove domaćine nije bilo briga što su debelo prekršili sve kodekse ponašanja jednog diplomate u stranoj zemlji, što je zabava te večeri u Baču ličila više na bahanalije, nego na oproštajno veče uvaženog diplomate…

Na tajnom kermesu, u sali zatvorenoj za obične goste, te večeri su podeljene i specijalne nagrade, zlatni pokloni: Furdika je dobio zlatan sat, tvrde neimenovani izvori Embarga, njegova supruga zlatnu ogrlicu! Vredne zlatne poklone dobili su i prisutni funkcioneri vojvođanske vlasti iz redova „žutih“: nagađa se da su poklonima nagrađeni Vasin i ekipa, ali do današnjeg dana Agenciji za borbu protiv korupcije nisu dostavljena imena nagrađenih! Mada će morati to da urade…

Izvor: embargo.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31