Delegacija Republike Češke posetila Vršac

Delegacija Republike Češke posetila Vršac

Autor :  sep 22, 2017

U okviru realizacije pilot projekata Uspostavljanje Lokalne Akcione Grupe- partnerstva za teritorijalni ruralni razvoj u mikro regionu Vršac projektni tim iz Vršca, na čelu sa Slavišom Maksimović članom veća za ruralni razvoj boravio je od 11. do 17. juna u Republici Češkoj.

Ciljevi projekta koji sprovodi Ustecki region i Češka Beseda Vršac i Grad Vršac, a finansira Češka razvojna agencija su prenos češkog iskustva i znanja u radu Lokalnih Akcijonih Grupa- partnerstva za teritorijalni ruralni razvoj i osnivanje slične organizacije za razvoj Vršačkih sela pod nazivom "Partnerstvo za teritorijalni ruralni razvoj - SELO PLUS Vršac".

U okviru posete Vršački projektni tim je obišao LAG Česki sever i LAG Udruženi zapadni Krušnohorži, desetak seoskih opština i upoznao se sa njihovim radom i investicionim projektima iz komunalne, poslovne, kulturne i socijalne infrastrukture koji su finansirani iz Evropskih fondova.

Vršački projektni tim primio je i Guverner Usteckog regiona Oldrih Bubencik i saopštio im je da će se u septembru mesecu sastati sa Igorom Mirovićem predsednikom Vlade Vojvodine i predati mu predlog sporazuma o saradnji dva regiona.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28