Finska ekonomska delegacija i ambasador Perti Ikonen posetili Vršac

Finska ekonomska delegacija i ambasador Perti Ikonen posetili Vršac

Autor :  sep 27, 2017

Ekonomska delegacija iz Finske, na čelu sa ambasadorom Perti Ikonenom posetila je Vršac, i tom prilikom imala sasatanak sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović i privrednicima grada.

Poseta Vršcu upriličena je u okviru obeležavanja 100 godina nezavisnosti Finske.

Delegacija, koja je zainteresovana za ulaganja u Vršac, došla je u sastavu predstavnika izuzetno značajnih finskih kompanija poput "Nokie", "Alegrine" i "Finnpneumatic". 

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo imali priliku da razgovaramo  o mogućnostima ulaganja u naš grad. Ovo danas je samo početak jedne velike saradnje. Mi smo spremni i učinićemo sve da nađemo mehanizme odnosno područje podrške za ove velike kompanije, ali i za mala i srednja preduzeća. Nadam se da će Vršac biti prepoznat kao mesto za širenje njihovih poslovnih aktivnosti i ulaganja, rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

sastanak2017fincivrsavprivreda

- Imali smo značajne razgovore i sa predstavnicima Grada i sa vršačkim privrednicima, i moram da kažem da postoji šest kompanija zainteresovanih za ulaganja u vaš grad. S obzirom na to da je Finska najčistija i najzelenija država, odlučili smo da zajedno posadimo Drvo prijateljstva u Vršcu, i zaista smo srećni zbog toga, rekao je ambasador Perti Ikonen.

 sadnja finska drvo

Osim sadnje "Stabla prijateljstva" , delegacija Finske donirala je i knjige Gradskoj biblioteci, a u sklopu posete održano je i predavanje u vršačkoj Gimnaziji.

predavanje finska 2017
.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31