U Vršcu održana radionica "Mirno rešavanje radnih sporova u praksi"
Odštampajte ovu stranicu

U Vršcu održana radionica "Mirno rešavanje radnih sporova u praksi"

Autor :  okt 07, 2017

Radionica pod nazivom "Mirno rešavanje radnih sporova u praksi" održana je danas u Tehnološkom parku Vršac.

Radionica je deo projekta "Socijalni partneri zajedno za unapređivanje radnog zakonodavstva u Srbiji'.

- Ideja je da polaznicima približimo ovaj instutut i da ih motivišemo da se obraćaju Agenciji da na institucionalni način rešavaju svoje sporove u radnim odnosima. Ovaj institut je potuno besplatan, dobrovoljan i dostupan svima. Vršac nam je posebno zanimljiv jer je "rodno" mesto Zakona o radu iz  2014. godine i dopuna tog Zakon, koje su takoreći nastale ovde, ali zanimljiv nam je i kao privredni centar, kaže za portal eVršac, zamenik direktora Agencije Ivica Lazović. 

radionicatehparka mrrs

Projekat realizuje Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance (SLA) - Kancelarija u Srbiji, a u partnerstvu sa Ujedinjenim granskim sindikatima „Nezavisnost“, Savezom samostalnih sindikata Srbije, Unijom poslodavaca Srbije i uz podršku Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova. 

- Sama činjenica da sve više i više Zahteva za pokretanje postupaka stiže Agenciji, govori o tome da sve eviše ljudi prihvata ovaj način rešavanja sporova. Kada već imamo  probleme u radnim sporovima bilo bi dobro da svi na umu negde imamo da prva stepen i prva instanca bude Institut mirnog rešavanja radnih sporovacakaže za portal eVršac, menadžer projekta, Igor Kojičić. 

Radionici suosim predstavnika Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova prisustvovali i amiritelji/arbitri Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, kao i predstavnici Unije poslodavaca Srbije, UGS “Nezavisnost” i Saveza Samostalnih sindikata Srbije.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"