Kompanija Hemofarm oborila godišnji rekord proizvodnje

Kompanija Hemofarm oborila godišnji rekord proizvodnje

Autor :  okt 19, 2017

Kompanija Hemofarm oborila je godišnji rekord proizvodnje i proizvela pet milijardi tableta, navedeno je u godišnjem izveštaju "Kad reči postanu dela" u kojem su opisani efekti primene održivog poslovanja ove kompanije za 2016. godinu.

Efekte "ekološkog" poslovanja, Hemofarm objavljuje petu godinu za redom, a ovaj put, izveštaj je novinarima predstavio je generalni direktor Hemofarma Roland Zeliger, rekavši da je ponosan što je kompanija na čijem je čelu, lider u ovoj oblasti.

"Sa održivim razvojem smo počeli pre pet godina, i u početku nismo znali šta treba da radimo ali smo znali da je to nešto za šta se zalažemo. Danas, nakon pet godina, možemo reći da smo ponosnu što je ovo deo naše filozofije", rekao je generalni direktor Hemofarma Roland Zeliger

 
Pogoni ove kompanije, kaže Zeliger, spadaju u 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji.
 

Hemofarm je, kaže, postavio i novi rekord time što je proizveo pet milijardi tableta, a ipak je uspeo da smanji utrošak električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

U Izveštaju stoji da je Hemofarm povećao zahvatanje vode iz sopstvenih arteških bunara, za više od 40 odsto, čime se čuva stabilnost lokalnog sistema javnog vodovoda.

Racionalizacijom alata za pakovanje ostvarena je ušteda od oko milion evra a rekonstrukcijom sistema za pripremu rastvora u procesu proizvodnje, ostvarene su uštede od preko 120 hiljada evra, navodi se izveštaju.

Direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu Sanda Savić navela je i zanimljivost da je čak i papir na kojem je izveštaj napisan od recikliranog papira, a njegove korice dobijene su reciklažom algi.

Ona kaže da održivi razvoj nije samo "priča o ekologiji", već da su najvažniji resurs svake kompanije ljudi, te zato Hemofarm brine o zaposlenima i široj zajednici.

Prema njenim rečima, više od polovine zaposlenih u Hemofarmu su žene, dok je udeo žena u menadžmentu te kompanije 60 odsto.

Savić je podsetila i na kampanju Hemofarma "Najvažniji poziv u životu" čiji je cilj da Srbija dobije što više donora organa, te da bude obavljen što j moguće veći broj transplatacija.

Izvor: RTV

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31