Nemojte propustiti 8. "Praznične đakonije" u Vršcu

Nemojte propustiti 8. "Praznične đakonije" u Vršcu

Autor :  nov 09, 2017

Turistička organizacija Vršac je organizator 8. izložbe praznične trpeze, domaće radinosti,suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine, pod nazivom “Praznične đakonije”.

Ovogodišnja manifestacija će se održati 9. decembra, u hotelu Srbija, a otvaranje manifestacije zakazano je za 11 časov.

Tema izložbe je promocija kulture i tradicije Vojvodine i ostalih krajeva Srbije.

Manifestacija svake godine ugosti preko 60 izlagača iz Vršca i okoline, ali i iz cele Srbije.

Praznične đakonije predstavljaju svojevrsnu izložbu praznične trpeze, domaće radinosti,suvenira i raznih đakonija.

- Manifestacija ovog tipa osmišljena je kao izložba hrane i to baš u vremeslava Božića i dočeka Nove godine sa ciljem upoznavanja posetilaca sa starim jelima našeg područja.Velika sala hotela “Srbija” u kojoj se manifestacija odvija je veoma posećena (oko 2.500posetilaca), a posetioci pored suvenira i raznoraznih ukrasa za Božićne i Novogodišnje praznike,mogu da uživaju i u degustaciji raznih prazničnih đakonija koje se posebno spremaju za slavske trpeze. Uz svu tu ukusnu hranu najbolje idu kvalitetna vršačka vina lokalnih vinara koja su takođe zastupljena naovoj izložbi. U okviru manifestacije organizovano je i takmičenje slavskih kolača – Najlepši slavskikolač, kažu u Turističkoj organizaciji Vršac.

Povodom praznične izložbe otvoren je konkurs, za decu, pod nazivom "Novogodišnje čestitke".

Učenici osnovnih škola u Vršcu, uzrasta od Prvog do Četvrtog razreda, na časovima likovne kulturekreiraće Novogodišnje čestitke i tako učestvovati u takmičenju za najlepšu čestitku.

- Nagradićemo 20 čestitki a pobednička će biti zvanična Novogodišnja čestitka Turističke organizacije Vršac. Putem nje ćemo svim našim poslovnim partnerima i kolegama čestitati predstojeće Božićne i Novogodišnje praznike, kažu u Turističkoj organizaciji Vršac.

U okviru manifestacije biće promovisano i novo štampano izdanje Banatski kolačići,nova brušura u nizu publikacija koja se bavi promocijom gastronomske ponude Banata.

Izdanja koja su do sada bila primećena i nagrađivana su Bantski kuvar, Zimnica, Banatski sirevii Banatski napici.

- Na manifestaciji neće izostatit ni bogat muzički programski. Predstaviće se učenici vršačkemuzičke škole Josif Marinković i ansambali kulturno umetničkih društava iz Vršca.Manifestacija je izložbenog i prodajnog karaktera, ističu u Turističkoj organizaciji Vršac.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30