Ugostiteljski objekti u Vršcu puni za doček

Ugostiteljski objekti u Vršcu puni za doček

Autor :  Jelena J. Baljak novosti.rs dec 29, 2017

Rumuni i Bugari za Novu godinu masovno dolaze u Vršac. Dolazi 300 stranih turista, što je dosad najviše, pišu novosti.rs

Dobar rovod, ukusna hrana i ljubaznost ugostitelja, glavni su razlozi zašto turisti iz Rumunije, a odskoro i Bugarske, Novu godinu dočekuju u Vršcu. Ove, noći, u vršačkim ugostiteljskim objektima provodiće se oko 300 stranih turista, što je najviše dosad.

Rumuni iz Temišvara i okoline zakupili su restoran "Stari mlin", gde će sa sunarodnicima iz vršačkih sela, u kojima žive samo pripadnici ove nacionalne manjine, dočekati 2018. Za dobar provod ukupno 170 gostiju obezbeđena je rumunska muzika, dok će hrana biti tipično srpska.

- Spremićemo srpski roštilj, domaću pršutu i sir, kao i prepoznatljiva vršačka vina i rakiju, koje gosti iz Rumunije najviše vole - kaže Dejan Čebzan, rukovodilac sektora ugostiteljstva JKP "Drugi oktobar", u okviru kog "Stari mlin" posluje.

Gosti iz Rumunije rezervisali su mesta i u drugim vršačkim restoranima i kafićima, u kojima će ih zabavljati naši narodnjaci.

- Provod u Srbiji je najbolji. Ljudi su veseli, što nas dodatno opušta. Volimo tu vašu ležernost, koja se kod nas u Temišvaru ne može osetiti. Ovde je sve bolje i lepše, a, uz to, i gotovo dvostruko jeftinije - obrazlaže Daniel Valjan (29) iz Temišvara, koji ovde dolazi već treću godinu zaredom.

Od lane se u ovom južnobanatskom gradu provode i Bugari. Organizovana grupa, njih 150, još u septembru je uplatila aranžman u hotelu "Srbija", gde će dočekati Novu godinu zajedno sa Vrščanima i tridesetak gostiju iz Rumunije.

- Bugari su počeli da dolaze u naš grad pošto smo na sajmu turizma u Sofiji uspostavili saradnju sa tamošnjim agencijama - objašnjava Julkica Mitrašinović, direktorka TO.

DVAPUT ČESTITKENOVA godina prvo stiže u Rumuniju, a sat vremena kasnije i u Srbiju, s obzirom na vremensku razliku između naše dve zemlje. Ovu specifičnost mladi Rumuni često koriste da dočekaju dve Nove godine.

Izvor: Jelena J. Baljak, novosti.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31