Organizovani lekarski pregledi kandidata za Bogojavljensko plivanje
Odštampajte ovu stranicu

Organizovani lekarski pregledi kandidata za Bogojavljensko plivanje

Autor :  jan 15, 2018
Danas su u Domu zdravlja organizovani besplatni lekarski pregledi kandidata za učešće na šestoj tradicionalnoj crkveno - narodnoj manifestaciji Plivanje za Krst Časni.
 
 
- Drago nam je da, vec po tradiciji, Dom zdravlja omogućava besplatne preglede svih kandidata koji su se prijavili za Bogojavljensko plivanje. Nasi doktori ce uciniti sve da svi plivaci budu bezbedni kada je u pitanju njihovo zdravlje, rekla je glavna sestra Doma zdravlja Vršac, Marijana Nikolić.
 
Manifestacija plivanje za Krst Časni ima za cilj očuvanje vere, tradicije i identiteta.
 
 
- Zahvaljujemo Domu zdravlja, a evo danas, na dan pregleda, uzimamo iz njihovih prostorija krst za koji ce se plivaci u petak boriti, a koji smo mi iz zahvalnosti ostavili njima na godinu dana, rekao je protonamesnik Vladimir Simeunović.
 
Za učešće na manifestaciji prijavilo se 45 kandidata, a konačan broj učesnika biće poznat tek nakon zdravstvenih pregleda, koji će biti organizovani i sutra 16. januara.
 
- Mi iz organizacije smo vrlo zadovoljni odzivom plivača i nadamo se da ce svi biti zdravi i spremni da u petak uskoče u hladnu vodu. Ovom prilikom pozivamo sugrađane da nam se pridruže u litiji i na jezeru, i da tako svetu pošaljemo još jednu lepu sliku našeg grada, istakao je Darko Kojić, član Organizacionog odbor manifestacije i plivač.
 
Manifestacija Plivanje za Krst Časni, godinama unazad okuplja brojne učesnike, među kojima ima i Vrščana koji svake godine učestvuju u ovom viteškom takmičenju, ali i ima i novih učesnika.
 
- Imao sam veliku želju da i ja kao hendikepirano lice pokažem koliko i mi možemo i da zajedno sa ovim momcima uskočim u vodu i borim se za Časni krst, kaže Dragan Vitorović, novi plivač.
 
Da podsetimo, manifestacija Plivanje za Krst Časni biće održana na Gradskom jezeru u Vršcu, na Bogojavljenje, 19. januara.  Kroz viteško i junačko plivanje jača se sportski duh, oslobađa nas i daje nam snage da savladamo ne samo prepreku za Bogojavljensko plivanje već i u životu.
 

Program manifestacije:

08.00h Sveta arhijerejska Liturgija u Sabornom hramu

11.00h Formiranje litije isped Vladičanskog dvora

12.00h Plivanje za krst časni uz kulturno umetnički program na Gradskom jezeru

15.00h Svečani ručak u sali Crkvene opštine

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"