Dalibor Milenković prvi doplivao do Krsta Časnog

Dalibor Milenković prvi doplivao do Krsta Časnog

Autor :  jan 19, 2018

Šestu godinu zaredom Vrščani su na Bogojavljenje na Gradskom jezeru plivali za Krst  Časni. Većina plivača je i ranijih godina učestvovala u ovoj manifestaciji, ali je ove godine od 43 učesnika najbrži bio Dalibor Milenković.

Bogojavljenska crkveno-narodna manifestacija počela je Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornoj crkvi, ispred koje se oko 11 časova formirala litija, koju su činili crkveni velikodostojnici, plivači i građani.

Uz pesmu i molitvu, litija je Dvorskom ulicom preko Gradskog trga i Bulevara Miloša Obilića stigla na jezero oko 12 časova.

Manifestaciji na Gradskom jezeru prisustvovala je i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa saradnicima.

bina plivanje 2018 krst gj

Gradonačelnica Mitrović je ukazavši pre svega na značaj održavanja ove tradicionalne crkveno - narodne manifestacije, svim učesnicima poželela sreću u ovom viteškom činu. 

plivanje 2018 gradonačelnica

U hladnu vodu ušlo je 43 punoletnih, zdravih i krštenih učesnika, među kojima i jedna dama Sanja Stojković, a prvi među jednakima do časnig krsta doplivao je Dalibor Milenković.

plivanje krst voda

- Meni je srce puno. Nakon šest godina uspeo sam da doplivam prvi do Časnog Krsta, rekao je Dalibor Milenković.

Dalibor Krst 2018 gj januar

Nagrade, medalje i plakete svim učesnicima uručila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

dodela casni krst 2018 gj

Organizacioni odbor manifestacije Plivanje za Krst Časni u Vršcu, zahvalio je se učesnicima i svima koji su pomogli da se manifestacija uspešno održi. 

Krst Časni je simbol žrtve i pobede Isusa Hrista i važan je za čitavo hrišćanstvo. Plivanje za Krst Časni ima za cilj očuvanje vere, tradicije i identiteta.

Ova duhovna i svetovna manifestacija, čiji su značaj prepoznali Grad Vršac i brojni donatori, prožeta je sportskim duhom, kulturnim nasleđem, a od izuzetnog značaja je i za naše obrazovanje i prosvetu.

Za Krst Časni na Gradskom jezeru u Vršcu plivali su: 

spisak plivaca 2018 krst gj

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28