Gradonačelnica Mitrović ugostila ministra Šarčevića

Gradonačelnica Mitrović ugostila ministra Šarčevića

Autor :  jan 24, 2018

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa saradnicima, ugostila je danas ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića.

Ministar je tokom svoje posete imao sastanak sa gradonačenicom Mitrović u Gradskoj kući na kome je bilo govora o dualnom obrazovanju, ali i o brojnim planovima ministarstva za naredni period.

Gradonačelnica Mitrović upoznala je ministra sa ulaganjima Grada u školsku infrastrukturu, kao i o aktivnostima lokalne samouprave na polju inkluzivnog obrazovanja dece sa invaliditetom, i merama koje su preduzete na obezbeđivanju uslova za njihovo nesmetano prisustvovanje svakodnevnoj nastavi.

sarcevic kabinet 2018 januar

Ona je posetu ministra Šarčevića našem gradu, ocenila veoma značajnom, istakaši da će Grad Vršac biti partnerMinistarstvu u sprovođenju Zakona o dualno obrazovanju.

- Ovo je bila prilika da ministra upoznamo sa prilikama po pitanju obrazovnih institucija u gradu i selima naše opštine, ali i da saznamo planove resornog ministrstva za naredni period koji osim dualnog obrazovanja podrazumevaju i formiranje mreže škola, kao niz novina u cilju što kvalitetnijeg osposobljavanja đaka za njihovo dalje školovanje i rad, istakla je za portal eVršac, gradonačelnica Mitrović.

U razgovoru sa gradonačelnicom Draganom Mitrović, ministar je istakao da je protekla godina bila pripremna za veliku promenu koja sledi od prvog septembra. U prvom i petom razredu osnovne i prvom razredu srednje škole od naredne školske godine  primenjivaće se novi model učenja i rada, model koji ima  za cilj sticanje primenljivih znanja.

Ministar je  rekao i  da je Svetska banka uradila platformu nove mreže obrazovno vaspitnih ustanova i da sada sledi sagledavanje specifičnosti pojedinih regija. 

- To je proces u kome moramo intenzivno sarađivati sa svim lokalnim samoupravama, dodao je Šarčević.

Ministar  je potom obišao Gimnaziju "Borislav Petrov Braca", Osnovnu školu "Mladost" i SMATSA Vazduhoplovnu akademiju.

sarćević januar 2018 1

Takođe, ministar Šarčević je izjavio da Ministarstvo radi na programu "Studiraj u Srbiji"  i da je upravo SMATSA Vazduhoplovna akademija jedna od ustanova koje bi se trebalo naći u katalogu.

- Postoji veliko interesovanje tradicionalnih prijatelja Srbije za studiranje u našoj zemlji i to je prilika koju ćemo iskoristiti, Srbije do sada nije bilo na međunarodnim sajmovima obrazovanja i da su mnoge prilike propuštene, zato je naš prvi korak izrada kataloga studija na engleskom, ali i srpskom jeziku, za 24 studijska programa, istakao je ministar Šarćević.

sarčevic 2018 januar 2

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28